Idén var att återanvända så mycket som möjligt av inredning och vitvaror. Borden är till exempel gjorda av återvunnet trä, berättar Tekosin Akman, som står bakom kafésatsningen.

– Benen kommer från en kompis som driver restaurang och stolarna är köpta på Blocket. Ett soffbord för hundra kronor har blivit hyllor, säger han och pekar mot lokalens långsida där några böcker har placerats på de hembyggda hyllorna.

Grannarna älskar namnet

Han räknar med att öppna inom kort, förhoppningsvis har han redan tagit emot de första gästerna när du läser detta, och säger att han möts av stort intresse och nyfikenhet från de boende.

– Det är väldigt lite verksamheter i området och det finns inget kafé i närheten, trots att många bor här. Och grannarna älskar namnet också, Vår gata. Det signalerar en gemenskap som folk tycker om, säger Tekosin Akman som själv har en bakgrund inom restaurangbranschen men som nu för första gången kan titulera sig kaféägare.

– Det känns som en utmaning och det är alltid kul att prova någonting nytt.

Färdiga frukostpåsar

Menyn består av sallader, focaccia, mackor och fikabröd. Förutom ett gäng sittplatser inomhus kommer det också finnas några bord utomhus. Och det erbjuds även take-away i form av bland annat färdiga frukostpåsar. Runt hörnet finns den väl tilltagna Blåsutparken som rymmer många fikande sällskap.

– Vi kommer även låna ut filtar till de som vill ta med sig sitt fika, säger han.