Under senare tid har Skrapan sett flera butiker flytta ut och restauranger som försvunnit. När Mitt i pratade med förvaltaren Vasakronan i somras uppgav de dock att det inte bara var en effekt av pandemin.

Gallerian höll nämligen på att utveckla utbudet och att nya satsningar var att vänta.

Nu är det klart vad några av de nya etableringar är – kvartersbistron Jan Bertil, mikrobryggeriet Humble & Humle och klättercentret Moumo.

– Målet är att göra Skrapan till en ännu bättre mötesplats. En plats där man vill jobba, studera, shoppa, fika och träna. Helt enkelt hänga hela dagen. Det är ett arbete som pågår löpande, skriver Sofie Borg Landqvist, handelschef för Vasakronan i Stockholm, i ett mejl.

https://www.mitti.se/nyheter/sa-har-det-gatt-for-soders-gallerior-under-pandemin/repuez!iCC4ExlUfFih7nqYmsYIjw/

Klätterkoncept och samlingspunkt

Just nu pågår arbetet med att få de nya verksamheterna på plats. Till exempel ska Moumo öppna en klätteranläggning på 1600 kvadratmeter som sträcker sig över tre våningar med tillhörande restaurang, gym och yogastudio.

Jan Bertil tar Götgatan Stories plats i entréplan, och enligt Sofie Borg Landqvist är planen att det ska bli gallerians samlingspunkt.

– Alla aktörer kommer att bidra på ett bra sätt till det vi vill att Skrapan ska vara – en lokal mötesplats med ett utbud som svarar upp mot det kunderna efterfrågar och uppskattar.

Under pandemin vittnade flera hyresgäster i gallerian om att de haft det tufft att få allt att gå runt.

Det är ingen hemlighet att cityhandeln har haft en av de tuffaste perioderna någonsin, skriver Sofie Borg Landqvist, men menar att optimismen nu ökar och att kunderna har börjat hitta tillbaka.