Kennis Commissiong gör iordning en karibisk bowl med marinerad biff, ris och grönsaker. Foto: Sara Rådman

Karibiskt på nya haket i Örnsberg

Örnsberg har fått en ny restaurang. Där serveras karibisk mat med mycket smak och något så oväntat som getkött.

  • Publicerad 14:24, 8 okt 2021

Vi liknar inte de andra restaurangerna här

I somras öppnade den nya restaurangen Burgeria på Instrumentvägen 23 i Örnsberg. Restaurangen drivs av David Amann och Kennis Commissiong som båda kommer från Karibien. Sedan slutet av augusti har de nischat in sig på karibisk mat.

–  I början satte vi bara upp hamburgare och pizza på menyn eftersom det var lättast i coronatider. Men vi lyssnar på gästerna och det var de som stack ut frågan om karibisk mat först. Det bor många barnfamiljer här och de ville ha någonting fräscht. Barnen kan inte äta pizza och hamburgare året runt, säger Kennis Commissiong.

Kennis Commissiong och David Amann driver tillsammans den karibiska restaurangen Burgeria. Foto: Sara Rådman

"Marinaden är viktig"

Karibisk mat är en fusion av afrikansk och indisk mat med inslag av spanien.

–  Marinaden är viktig. Vi marinerar allt protein. I Karibien lagar man inte bara med salt och peppar. Man lagar med mycket smak så att man blir sugen när man kokar, steker eller friterar maten och känner lukten.

Proteinet de använder är kyckling, biff, vegetariskt och för ovanlighetens skull även getkött. Smaksätter gör de bland annat med chili, färska örter och kokos. De serverar även en populär curry. 

– Alla grannar är glad att vi flyttat in för vi liknar inte de andra restaurangerna här. Här finns mest pizzaställen och små turkiska eller grekiska restauranger men vi är de enda som säljer varm mat.