Helgen 11–12 december klockan 11-16 blir det julmarknad i Lidingö centrum.

– Det kommer att finnas en tomte, djur att klappa, ponnyhästar att rida på och glögg, säger Peter Victorin, julmarknadsansvarig vid Lidingö Milles Rotaryklubb.

– Ett 30-tal knallar säljer hantverk, blandat med UF-företagarnas ofta något mer moderna produkter.

I år kan man också gå in och värma sig i Lidingö outlets gamla lokaler. Där blir det pyssel och ansiktsmålning.

Lidingö Milles Rotary har huvudansvaret för marknaden, pengarna går oavkortat till olika lokala och internationella projekt som föreningen stödjer.

De tar också hjälp av andra välgörenhetsorganisationer som Lions, Röda Korset och Rädda barnen. Lidingö museum och Lidingö hembygdsförening är också medarrangörer, och kommunen bidrar med sitt.

– Luciakröning sker i centrum på söndag klockan 15. Och vi har körer som kommer och sjunger en gång i halvtimmen, säger Peter Victorin.

Det är Musikskolan tillsammans med Lions som håller i kröningen, där lucian lottas fram bland dem som varit med i kören länge.

Kaféerna i centrum håller öppet och flera marknadsstånd säljer fika.

– Flera damer från kyrkan kommer med bakverk. De gör också lapptäcken, broderar, stickar, och virkar. Det kan bli en och annan get och killing att klappa på också.

Lidingö Milles Rotaryklubb har tidigare haft sin årliga julmarknad i den så kallade Hästskojarparken, men sedan 2019 sker marknaden i centrum.

– Det ser kanske inte ut att bli så, men förhoppningsvis blir allt inramat med 20 centimeter snö där hundratals marschaller och julbelysning skapar en härlig stämning.

Några bord finns fortfarande kvar att boka för den som vill sälja något.