Julbord. Även om det är i lite annan tappning än förr, så är julborden tillbaka i Danderyd. Foto: Mostphotos

Julbord tillbaka på menyn i Danderyd

Flera krögare i Danderyd ser ett stort ökat intresse för julbord efter att restriktionerna släppts.

  • Publicerad 11:00, 1 nov 2021

Julborden ser ut att få en revansch i Danderyd, efter de lättade restriktionerna.

Fredrik Lindstedt på Östergårds krog meddelar att de fått in uppemot tusen bokningar. En siffra över förväntan, enligt krögaren.

– Det är verkligen ett lyft. Vi trodde inte att det skulle bli ett sådant intresse, men det är nog många som längtar efter det här efter det jobbiga året, säger han till Mitt i Danderyd.

En annan anrik plats för julbord i Danderyd är Cedergrenska, som i fjol inte hade något julbord.

Från slutet av november fram till jul serverar de julbord igen, meddelar Beatrice Feuk-Dahlström, vd på Cedergrenska tornet. Några allmänna bufféer blir det dock inte.

– Vi kommer fortfarande att servera för mindre sällskap, och inte i kantiner som vi gjorde innan. Vi provar det här för vi tänker att folk kanske inte är benägna att ta mat i kantiner som man gjorde förut, säger hon.

Felix Jondahl på bar- och festvåningen Mulligans, vid Danderyds golfklubb, meddelar att även de sett ett ökat intresse kring bokning för julbord. Den 13 och 15 december planerar de ha öppet för allmänheten.

– Vi har fått många julbord på beställning. Vi har inte traditionella julbord som många andra, säger han.

Fredrik Lindstedt på Östergårds kommenterar det allmänna läget i krogvärlden: att det är många i branschen som har svårt att täcka upp bemanningen efter restriktionerna.

– Trots det tuffa läget har inte vi behövt säga upp någon under tiden med de tuffa restriktionerna. Det är många som jobbat här tidigare och som vill jobba extra under julbordet vid sidan av studier. För oss har det löst sig bra med personal, säger han.