Att hitta parkering utanför Täby simhall kan vara besvärligt, framför allt under kvällar och helger, något Mitt i Täby rapporterat om tidigare.

Anläggningen har uppemot 1 600 besökare dagligen och precis utanför finns plats för 166 bilar. Täby kommun har länge hänvisat badgäster att parkera på Galoppfältets infartsparkering och Roslagsbanan.

Men nu i måndags den 9 april införde de nya parkeringsregler på badhusets parkering för komma till rätta med problemet. Besökare var tvungen att hämta ett parkeringstillstånd i receptionen för att sedan lägga det synligt i framrutan. Med parkeringstillstånd får man stå i fyra timmar.

De nya reglerna infördes då det fanns indikationer på att folk som inte skulle bada använda parkeringen.

Met dröjde inte länge innan många ställde sig kritiska till beslutet.

Jacob Lagercrantz, presschef Täby kommun säger att de lyssnat på kritiken och ska nu göra om.

Jacob Lagercrantz, presschef Täby kommun säger att de lyssnat på kritiken och ska nu göra om.

Täby kommun

Flera menar att det inte är praktiskt för barnfamiljer som besöker badet fler gånger i veckan att gå upp och ner för trappan för att hämta en lapp.

Vissa vill se att det finns en teknisk lösning, som till exempel en app, i stället för lappar.

– Vi fick många kritiska synpunkter, både från folk som hörde av sig till vårt kontaktcenter och på Facebook, säger Jacob Lagercrantz, presschef på Täby kommun.

Bra med ett tillstånd

Redan dagen efter att den nya reglerna infördes, under tisdagen valde kommunen att tänka om och ta bort lösningen med parkeringstillstånd.

– Vi arbetar just nu på en enklare variant och det är en del saker man måste tänka på för att det ska bli rätt men vi hoppas det nya systemet blir klart så snart som möjligt, säger Jacob Lagercrantz.

Hur ser ni på att det kom in så mycket kritik?

– Vi måste vara lyhörda och tar till oss av den och gör om. Men någon form av lösning behövs som säkerställer att parkeringen bara används av badhusets gäster.