Ett bygglov för en toppstuga var färdigt 2017. Men det hann bli gammalt innan spaden kom i backen. Emellan kom både OS-planer där Hammarbybacken ingick och utbyggnaden av reningsverket, Henriksdalsverkets Sickla-anläggning.

Kencam AB har dock fortfarande hopp om att bygga en restaurang här, och uppger att krögaren Daniel Karlström fortfarande är med på tåget.

Toppstugan ingår dock inte i de planer för Hammarbybacken som Stockholm stad och Skistar nu beslutat om. Här finns sommar-slalom, spårrodel, klätterpark och tubing.

– Vi funderar på att lyfta frågan med Stockholm stad och Skistar snart igen, säger Kent Isaksson, som är affärsområdeschef på Kencam.

https://www.mitti.se/nyheter/sommar-slalom-planeras-i-hammarbybacken/repvbk!@JB4jROkCPLrw6zZ3vX7jQ/

Vad ser ni framför er för typ av restaurang?

– Det är ett fantastiskt läge med bra utsikt. Det ska vara som en toppstuga i fjällen. Du ska kunna äta enklare luncher dagtid, kanske till och med ha en korvlucka på sidan, men också ha möjlighet att äta lite finare på kvällen, säger han.

I februari förra året berättade Kent Isaksson att de lämnat in en ny ansökan om bygglov. Men än har inget beslut kommit från Stockholm stad.

Skistar: "Krävs en sittlift"

Skistars Jonas Bauer ställde sig positiv till en toppstuga i en artikel i Mitt i januari i år. Dock med en reservation.

– Ska det lyckas så krävs en sittlift så att alla kommer upp året runt, det ska vara lönsamt.

Stadsbyggnadsnämndens ordförande Joakim Larsson (M) utesluter inte en toppstuga när Mitt i får kontakt inför beslutet om Hammarbybacken.

– Generellt ställer jag mig inledningsvis också positiv till en toppstuga i Hammarbybacken även om det inte tillhör det här ärendet, säger han.

https://www.mitti.se/nyheter/sommar-slalom-planeras-i-hammarbybacken/repvbk!@JB4jROkCPLrw6zZ3vX7jQ/