ÖPPNAT. Fredhäll har fått ett nytt bageri och konditori, på Rålambsvägen 65. Foto: Privat

Hon öppnar klassiskt kondis i Fredhäll

Nygräddat bröd och bullar till frulle och klassiska kondisbitar och rätter till lunch. Nu har ett nytt bageri och konditori öppnat i Fredhäll.

  • Publicerad 11:37, 6 sep 2021

Sandra Sohrabi har drivit Färingsö konditori och bageri sedan 2019 efter att två år tidigare ha börjat baka tårtor hemma.

Nu tar hon klivet till en annan ö när hon i veckan slog upp portarna till Fredhälls konditori och bageri på Rålambsvägen.

I lokalen huserade tidigare Bageriet 1935 och Bönan och Prinsen.

– Jag har lätt för att bli uttråkad och vill inte bara vara på samma ställe utan vill att andra också ska få smaka på det vi gör, inte bara Färingsöborna. Jag hade letat lokal i ett år när den här dök upp och när jag kikade runt fick jag lite samma känsla som på Färingsö.

Folk taggade

– Det känns jättebra, folk verkar taggade på något nytt här, säger Sandra Sohrabi och berättar att många nyfikna varit förbi när de har fixat i lokalen.

Nygräddade bullar och bröd, men också klassiskt kondisfika och konditoriluncher som sallader och soppa utlovas.

– Vi gör allt själva från grunden och har inga halvfabrikat, det tror jag att folk uppskattar.

Att öppna under pandemin var inget som avskräckte, snarare tvärtom.

– På Färingsö har vi snarare gått bättre under corona så det är därför vi vågar satsa här. Jag tänker att Fredhäll kanske kommer att ha lite mer take away-kunder, att folk har lite närmare hem.