Omskrivet. Villa Kassman på Storholmen. Foto: Carlos Montecinos

Hockeyprofilen har lämnat Villa Kassman

Efter en utdragen process har hockeyprofilen Leif Runo Carlsson tillslut flyttat ut från Villa Kassman på Lidingö. Han blev avhyst med polis, kronofogden och låssmeder på plats.

  • Publicerad 12:24, 22 okt 2021

Egentligen borde vi tacka Leif för att det har dragit ut på tiden

Det var i förra veckan som Kronofogden till sist vräkte hockeyprofilen Leif Runo Carlsson. Han har bott kvar i villan på Storholmen sedan fastigheten såldes i mars.

Mitt i har flera gånger tidigare skrivit om turerna runt Villa Kassman. Leif Runo Carlsson har bott i huset sedan 90-talet och vägrat att flytta sedan villan såldes eftersom han anser sig ha rätt att bo kvar. Han pekar på att det finns en muntlig överenskommelse mellan honom och den tidigare ägaren Nils Andersson.

Den nya ägaren Tobias Appelö har tidigare ansökt hos Kronofogden om att Leif Runo Carlsson ska avhysas, men fått avslag. I mitten av september fick dock Kronofogden grönt ljus till att vräka honom efter en tredskodom i Stockholms tingsrätt. Tredskodomen innebär att han inte dök upp på rättegångsförhandlingen. Han har dock uppgett att orsaken till det var att kallelsen försvann efter ett inbrott.

Överklagat till fyra instanser

Sedan dess har Leif Runo Carlsson överklagat till tingsrätten, hovrätten Högsta domstolen och Kronofogden. Han överklagade åter till tingsrätten samma dag som han blev avhyst.

Leif lämnade villan den 19 oktober. På plats vid avhysningen var poliser, tjänstepersoner från Kronofogden och låssmeder som bytte lås. Nu kan alltså husets ägare Tobias Appelö flytta in.

– Jag kommer att yrka på skadestånd för det här och det kommer att stå honom dyrt. Att han är borta nu känns otroligt skönt. Men man har ändå tappat lusten lite. Det är inte alls roligt när man kommer ut dit, säger han.

"Borde tacka Leif"

Tidigare var planen att renovera villan, men nu går han och hans partner i andra tankar.

– Vi har fått barn och funderar faktiskt på att sälja huset nu. Vi har fått ett par intresseanmälningar från folk som vill köpa och det kanske blir så. Det var ju trots allt ett och ett halvt år sedan vi skrev köpekontraktet och priserna har stigit ganska mycket sedan dess. Så egentligen borde vi tacka Leif för att det har dragit ut på tiden.

Leifs advokat Sebastian Scheiman säger till Mitt i att tvisten är komplicerad och att de står fast vid att Leif har blivit felaktigt behandlad.

Villa Kassman har sålts – med en olovlig hyresgäst

Detta har hänt

År 1997 förvärvade de gamla hockeyvännerna Nils Andersson och Leif Runo Carlsson tillsammans huset på Storholmen.

Drömmen var att det skulle dra in stora pengar när OS kom till Stockholm 2004. Nils betalade huset och den gamla hockystjärnan Leif skulle jobba där, bland annat med event.

Det blev inget OS och pengarna uteblev. Året efter, 2005, gick ägarskapet över till Nils. Leif fick dock bo kvar.

2021 lyckades Nils till slut hitta en köpare till huset. Då den nya köparen skulle tillträda vägrade Leif att flytta eftersom han anser att det finns muntliga överenskommelser mellan honom och Nils vad gäller hans rätt till huset.

Köparen försökte avhysa Leif Runo Carlsson med hjälp av Kronofogden men fick avslag i maj.

Den 14 september kom en tredskodom från Stockholms tingsrätt som slog fast att Leif Runo Carlsson omedelbart skulle flytta.

Sedan dess har Leif överklagat till hovrätten, tingsrätten, högsta domstolen, Kronofogden och till tingsrätten igen.

Visa merVisa mindre