Det var i förra veckan som Kronofogden till sist vräkte hockeyprofilen Leif Runo Carlsson. Han har bott kvar i villan på Storholmen sedan fastigheten såldes i mars.

Mitt i har flera gånger tidigare skrivit om turerna runt Villa Kassman. Leif Runo Carlsson har bott i huset sedan 90-talet och vägrat att flytta sedan villan såldes eftersom han anser sig ha rätt att bo kvar. Han pekar på att det finns en muntlig överenskommelse mellan honom och den tidigare ägaren Nils Andersson.

Den nya ägaren Tobias Appelö har tidigare ansökt hos Kronofogden om att Leif Runo Carlsson ska avhysas, men fått avslag. I mitten av september fick dock Kronofogden grönt ljus till att vräka honom efter en tredskodom i Stockholms tingsrätt. Tredskodomen innebär att han inte dök upp på rättegångsförhandlingen. Han har dock uppgett att orsaken till det var att kallelsen försvann efter ett inbrott.

Överklagat till fyra instanser

Sedan dess har Leif Runo Carlsson överklagat till tingsrätten, hovrätten Högsta domstolen och Kronofogden. Han överklagade åter till tingsrätten samma dag som han blev avhyst.

Leif lämnade villan den 19 oktober. På plats vid avhysningen var poliser, tjänstepersoner från Kronofogden och låssmeder som bytte lås. Nu kan alltså husets ägare Tobias Appelö flytta in.

– Jag kommer att yrka på skadestånd för det här och det kommer att stå honom dyrt. Att han är borta nu känns otroligt skönt. Men man har ändå tappat lusten lite. Det är inte alls roligt när man kommer ut dit, säger han.

"Borde tacka Leif"

Tidigare var planen att renovera villan, men nu går han och hans partner i andra tankar.

– Vi har fått barn och funderar faktiskt på att sälja huset nu. Vi har fått ett par intresseanmälningar från folk som vill köpa och det kanske blir så. Det var ju trots allt ett och ett halvt år sedan vi skrev köpekontraktet och priserna har stigit ganska mycket sedan dess. Så egentligen borde vi tacka Leif för att det har dragit ut på tiden.

Leifs advokat Sebastian Scheiman säger till Mitt i att tvisten är komplicerad och att de står fast vid att Leif har blivit felaktigt behandlad.

https://www.mitti.se/nyheter/villa-kassman-har-salts-med-en-olovlig-hyresgast/repudh!Gs5ZyDKeLiIFv1SrlqE8A/