Botkyrka

🍓 Hågelbyparken

När: Klockan 10-16

Det händer: Dans runt stång med Slagsta gille, blomsterkransar och folkparkslekar.

🍓 Trädgårdstorp

När: Klockan 12-16

Det händer: Tombolor, chokladhjul, fiskdamm samt försäljning av kaffe, korv och glass. Lekar och dans runt stång så klart. Entré kostar 50 kronor. Gratis för barn som kommer i folkdräkt.

🍓 Grödinge hembygdsgård

När: Klockan 12-15

Det händer: Lekar kring stången, servering och ponnyridning. Gratis inträde. Parkering kostar 50 kronor.

Danderyd

🍓 Enebybergs gård

När: 12.00

Det händer: Dans kring stången med Danderyds folkdanslag och orkester. Lekar och fiskdamm. Entré 100 kronor per person eller 150 kronor per familj. Arrangör Enebybergs gårds förening.

🍓 Kvarnparken

När: 13.00

Det händer: Folkdanslaget dansar. Lek och dans kring midsommarstången. Kaffe. Arrangör Danderyds hembygdsförening.

🍓 Djursholms slottspark

När: 16.45

Vad händer: Danser med Danderyds folkdanslag. Lekar för stora och små till 18.30, meddelar arrangör Djursholms Forntid och Framtid.

Ekerö

🍓 Adelsö festplats

När: Klockan 12-15

Det händer: Dans runt midsommarstången och tombola, fiskdamm och fika. På midsommardagen är det traditionsenligt fotbollsderby mellan Adelsö och Munsö klockan 13 på Adelsövallen.

🍓 Färingsö hembygdsgård

När: Klockan 12-15

Det händer: Dans kring midsommarstången, våffelkafé, fiskdamm, skytte, ponnyridning, lotteri och sockervadd. 

🍓 Ekebyhovs slott

När: Klockan 12-16

Det händer: Dans och lekar runt midsommarstången. Kaféet öppnar klockan 13 och midsommarstången reses 13. Buss, cykel eller promenad rekommenderas då det är parkeringsförbud runt slottet och på Björkuddsvägen.  

🍓 Rörby gård

När: Klockan 13.30

Det händer: Folkmusik på logen, körsång, dans och lekar kring midsommarstången. Klockan 15.45 drar logdansen igång. Då parkering är inte längre tillåtet vid FRA hänvisas bilar till parkering vid Rörby, vilket kostar 100 kronor (halva priser för medlemmar i Lovö hembygdsförening).

Farsta

🍓 Farsta gård

När: Klockan 11.30, 12 och 12.30

Det händer: Lekar och dans runt midsommarstången. Musik med Kamerton.

Hammarby-Skarpnäck

🍓 Skarpnäcks koloniträdgårdsförening

När: Klockan 12-16

Det händer: Dans kring stången till spelmansgruppen "Alla bäckar små". Servering, ansiktsmålning, fiskdamm, pilkastning med mera. Klockan 19-23 är dags för runda två då Storschlaget spelar musik att dansa till, samt möjligheter till bland annat burkkast och pilkastning. Besökare uppmanas lämna bilen hemma eller parkera långt ifrån. Fri entré.

🍓 Listuddens koloniträdgårdsförening

När: Klockan 13-16

Det händer: Danslekar som startar klockan 14, servering, fiskdamm och annat kul. Klockan 19 på kvällen öppnar området igen med dansband klockan 20 fram till stängningen vid midnatt. På kvällen kommer det finnas flera roliga aktiviteter att välja mellan, exempelvis skjutbana. Besökare uppmanas lämna bilen hemma eller parkera långt ifrån. Fri entré.

Haninge

🍓 Årsta havsbad

När: Klockan 11

Det händer: Firandet börjar med fanbärare och musiker i kortege till dansbanan. Under eftermiddagen blir det dans, lekar och fiskdamm. Servering finns under hela dagen. På kvällen blir det livemusik och dans. Fri entré.

🍓 Grytholmens friluftsmuseum

När: Klockan 10

Det händer: Dagen inleds med att samla in blommor och klockan 11 kläs midsommarstången. Sedan blir det dans runt stången och Muskö hembygdsförening bjuder alla barn på glass. Serveringen har öppet fram till klockan 14. Fri entré.

🍓 Tungelsta kyrka

När: Klockan 12:30

Det händer: Efter gudtjänsten reser man midsommarstången kl.13 och det blir dans. Under firandet finns det även lotterier, fiskdamm, livemusik, ponny­ridning och ansiktsmålning. Kaféet säljer fika, korv och glass. Fri entré.

🍓 Dansbanan i Brandbergen

När: Klockan 11

Det händer: Först kläs stången och klockan 13 ska den resas. Då spelar spelmän och det blir dans. Under dagen bjuds det även på folkdans och lek. Det blir lyckohjul, bollkastning, lotteri och sockervadd. Kiosken serverar man, fika och glass. Fri entré.

Huddinge

🍓 Magasinet, Juringe gård, Segeltorp

När: Klockan 12-15

Det händer: Traditionellt midsommarfirande med dans kring stången till levande musik. Kafé, lotterier och fiskdamm.

Hägersten-Älvsjö

🍓 Brännkyrka kyrka

När: Klockan 12-17

Det händer: Lotterier, fiskdamm och kaffeservering. Midsommarstången kläs på ängen klockan 13.30, ta gärna med blommor och grönt. Stången reses runt klockan 14.15. Sedan blir det dans och lekar. Klockan 16 är det midsommarkonsert i kyrkan med Jenny Wahlgren (sång) och Sara Ek (piano).

🍓 Herrängens gård

När: Klockan 11-16

Det händer: Klockan 13 lövas dansbanan och stången, som sedan reses. Klockan 14 och klockan 15 blir det dans runt stången med Träskogillet. Kaféet är öppet och säljer sill, matiga mackor, glass och fika. Medarrangör är Herrängens Villaägarförening.

🍓 Klubbensborg

När: Klockan 14

Det händer: Midsommarmusik för öra och fot. Nya kompositioner och traditionella låtar på nyckelharpa och bas med Josefina Paulson & Fredrik Bengtsson. Caféet är öppet.

🍓 Vintervikens trädgårdar

När: Klockan 11-18

Det händer: Stången kläs kl 13, ta gärna med egna blommor. Dans runt stången klockan 14 och klockan 15. Trädgårdskaféet och Mojjen Bar&Grill har öppet. Medhavd picknick ej tillåten inom området, men på ängen intill. Entréavgift på 80 kronor klockan 11–16 för alla över 18 år. Fri entré för medlemmar och minderåriga.

Hässelby-Vällingby

🍓 Tempeludden, Riddersvik

När: Klockan 12-16

Det händer: Ett av Stockholms största midsommarfiranden. Gemensam klädning av stången där besökare uppmanas ta med blommor. Midsommarstången reses och därefter blir det ringdans. Dansuppvisning, lekar, allmän dans till orkestern och de som vill får instruktioner om hur man dansar svensk pardans. Kaffe, korv och fiskdamm erbjuds bland annat.

Järfälla 

🍓 Brukets Backe

När: Klockan 13-16

Det händer: Traditionellt firande och levande musik med bluesartisten Curt Ahnlund. Trubaduren Dag Palm sjunger också sommarvisor. Kungsängen Folkdansgille visar och leder dans kring midsommarstången. Glass och fika finns att köpa. 

Järva 

Akalla by

🍓 När: Klockan 12-16

Det händer: Servering, dans runt stången, musik, dans, lekar och andra roliga aktiviteter för stora och små. 

Lidingö

🍓 Hustegaholm

När: Klockan 11:30-15:00

Det händer: På ängen framför Hustegaholms sommarcafé blir det traditionellt midsommarfirande med midsommarstång, lekar och musik. Det kommer finnas en popcornmaskin och möjlighet att köpa glass. Utöver det är du välkommen att ta med egen picknick. För barn finns möjlighet att binda en egen krans. Stången kläds och reses klockan 11.30. Dans runt stången med dragspelsmusik klockan 12.15 och klockan 14.15.

Nacka

🍓 Nyckelviken

När: Klockan 12.00-15.00

Det händer: Firandet inleds klockan 12.00 med välkomsttal och smyckning av midsommarstången, 12.45 lekar för barn och vuxna, 13.30 resning och dans kring midsommarstången, 14.15 Per Romin och Cattis Olsén spelar sommarmusik och 15.00 avslutas programmet.

Sigtuna

🍓 Borgmästarängen

När: Klockan 14:00

Det händer: Samling i parken Trekanten vid Lilla torget. Därefter bärs midsommarstången till Borgmästarängen. Där reses den och Märsta Folkdansgille leder dansen. Arrangören uppmanar att komma i folkdräkt.

🍓 Sätunaparken

När: Klockan 11:30

Det händer: Märsta Folkdansgille, med stöd av kommunen, arrangerar dans kring midsommarstången i Sätunaparken. Alla som deltar i dansen bjuds på något att dricka efteråt.

🍓 Rosersbergs idrottsplats

När: Klockan 14:15

Det händer: Först är det samling vid klubbstugan för att sätta blommor i midsommarstången. Sedan bärs stången från klubbstugan till Stora lekparken där Midsommarfirandet tar vid klockan 15:00. Det blir dans, fiskdamm, lotteri, 3-kamp och fikaförsäljning.

🍓 Lunda kyrka

När: Klockan 12.00

Det händer: Först startar Friluftsgudstjänsten. Klockan 13.00 avgår traktorerna för att plocka blommor till midsommarstången som sedan kläs tillsammans. Midsommarstången reses klockan 15:00 till musik och dans med traditionella lekar.

Solna

🍓 Överjärva gård

När: Klockan 11-16

Det händer: Traditionsenligt midsommarfirande med danslek vid midsommarstången, fiskdamm, femkamp, kransbindning med mera.

Sollentuna

🍓 Hersby Hembygdsgård

När: Klockan 12.00-16.30

Det händer: Klockringning, dans runt stången, dansuppvisning av Sollentuna folkdansgille och ”kämpalekar”. Handelsboden är öppen.

🍓 Rotsunda ängar

När: Klockan 13.00-16.00

Det händer: Kaffe, läsk, varmkorv och grillade hamburgare säljs till självkostnadspris och det blir musikunderhållning med George Dieck. Andra aktiviteter är ansiktsmålning, hoppborgar, pilkastning, pricka ballonger, spikslagning, Svampbob (kasta blötsvampar), spruta ner flaskor med vattenslang, fånga ankan, kasta boll, tipspromenad och chokladhjul. 

Södermalm

🍓 Mosebacketerrassen

När: Klockan 12

Det händer: Firande för hela familjen med korv, glass, sång och dans. Patrick Arve, sångare i Teddybears, står för musiken.

🍓 Debaser, Hornstulls strand

När: Klockan 22-03

Det händer: Afro Rave-midsommarfest med Titom & Yuppie från Sydafrika och dj:s. De håller till inne på klubben och biljett kostar 200–250 kronor. På dagen håller pontonen öppet.

🍓 Gondolen, Slussen

När: Klockan 11.30-01.00

Det händer: Här serveras en trerättersmeny som ska fånga essensen av svensk sommar. Sill, färskpotatis och jordgubbar. Pris: 995 kronor.

Tyresö

🍓 Tyresö slott

När: Klockan 12.00

Det händer: Blomning av stången startar klockan 12.30. Därefter är det stångresning, dans och musik. Det finns lotter samt mat och dryck att köpa på plats. Fri entré.

🍓 Solsäter

När: Klockan 12.00

Det händer: Dans kring stången, lotteri, pilkastning, fiskdamm och femkamp. Försäljning av korv, kaffe och annat. Klockan 14 är det uppvisning av Kulturella Folkdansgillet, som arrangerar firandet. Fri entré.

Täby

🍓 Rönninge by

När: Klockan 10-16.30

Det händer: Kransar binds till midsommarstången, alla tar med dig egenplockade blommor. Täby Spelmansgille spelar och 14.00 reses midsommarstången och dansen börjar under ledning av Täby Folkdansgille.

Dansuppvisning av Täby Folkdansgille, kämpalekar för barn och kaffeservering finns under dagen. Hämtning och lämning med traktor och vagn vid Skavlötens parkering är möjligt.

🍓 Ängsholmsbadet

När: Klockan 8-16

Vad händer: Alla hjälps åt att binda stången som reses vid 13.45. Det blir ringlekar, dans och spelmansmusik. Kiosken är öppen vid fint väder. Arrangörerna Gribbylunds fastighetsägareförening uppmanar alla att lämna bilen hemma.

Upplands-Bro

🍓 Stockholms-Näs Hembygdsförening, Kyrkvägen 22, Kungsängen

När: Från klockan 12

Det händer: Kungsängens Folkdansgille arrangerar. Dagen börjar med traditionsenlig gudstjänst i Kungsängens kyrka klockan 11.30. I hembygdsgården öppnar portarna 12. Då vankas kaffeservering, grill, lotteri och chokladhjul. Klockan 13 blir det parad med majstången från hembygdsgården till ängen. När stången väl står där den ska så blir det ringdans och uppträdanden. 

Upplands Väsby

🍓 Smedby, ängen vid Gunnes gård

När: Klockan 12.30-16

Det händer: Underhållning för hela familjen med dans, lekar, musik och chokladhjul. Stången reses kl 13.30. Väsby Folkdansgille säljer kaffe, bullar, och saft. Liten marknad på Gunnes gård.

🍓 Fresta församlingsgård

När: Klockan 10-12.30 

Det händer: Från kl 10 kan alla som vill smycka midsommarstången. Ta gärna med blommor. Vid elvatiden reses stången med Väsby folkdansgille som därefter håller dansuppvisning och leder dans- och ringlekar. Strax före kl 12 sommarandakt i kyrkan. Ta gärna med egen kaffe/picknick-korg. 

Vallentuna

🍓 Kyrkängen

När: Klockan 14-16

Det händer: Vallentuna folkdansförening tågar in och reser majstången kl 14. Dansuppvisning, danslekar och sånger. Försäljning av kaffe med bröd. Kvällen innan, klockan 18, förbereds stången och ett långt rep kläs med löv och blommor, inför midsommarafton.Ta gärna med blommor med långa stjälkar om du kan. Lupiner och prästkragar brukar passa bra.

🍓 Frösunda

När: Klockan 11-15

Det händer: Stången kläs klockan 11 och reses klockan 12. Sedan börjar dansen. Ta med matsäck eller köp fika av Frösunda SK. Tipspromenad, lotterier och pilkastning. Frösunda hembygdsförening arrangerar.

🍓 Orkesta

När: Klockan 13

Det händer: Det spelmansledda "Gåtåget" avgår från Lindholmens station. När tåget är framme vid bygdegården börjar dansen kring stången. Fiskdamm, pilkastning, midsommarspel och annat. Ta med egen picknick.

Kvällen innan, klockan 18, kläs och reses stången vid Orkesta bygdegård. Ta med sekatör och trädgårdshandskar. Kaffe och glass när stången är rest. Orkesta hembygdsförening arrangerar.

🍓 Össeby

När: Klockan 11-14

Det händer: Jerres spelar midsommarhits. Stången reses klockan 12 och sedan blir det dans. Servering från klockan 11. Össeby hembygdsförening arrangerar och börjar förbereda i Össeby hembygdsgård redan på måndag den 17 juni klockan 18. Torsdagen den 20 juni klockan 18 kläs stången och den som vill vara med uppmanas att ta med blommor att pryda den med. Servering.

Vaxholm

🍓 Lägret, Lägergatan/Hamngatan

När: Klockan 14-17

Det händer: Vaxholms Hembygdsförening och Destination Vaxholm anordnar åter ett traditionsenligt midsommarfirande med midsommarstång, dans, spelmän och folkdanslag.

Värmdö

🍓 Värmdö bygdegård

När: Klockan 11-16

Det händer: 

Dans runt midsommarstången under ledning av Hanna Melin och Wermdö dragspelsgille, midsommarfika, lotterier och fiskdamm. Midsommarstången kläs kl 12 och reses 13.30. 

🍓 Ingarö församlingsgård

När: Klockan 11-15

Det händer: Dans runt midsommarstången, fiskdamm, stafett och dragkamp, sommarkafé och pyssel. Midsommarstången kläs kl 11 och reses kl 12.

Årsta

🍓 Årstalidens dansbana

När: Klockan 12.30-15

Det händer: Dans, lekar, midsommarstång och lotteri, bland annat. Klockan 12.30 ska stången resas, men alla som vill hjälpa till att klä den är välkomna tidigare.

Östermalm

🍓 Skansen

När: Klockan 10-00 den 21 juni, 11-23 den 22 juni samt 11-15 den 23 juni

Det händer: Bindning av kransar för barnen, resning av majstång, dans, musik, lekar och berättelser från förr under dagen. Senare under kvällen fylls dansbanorna med såväl svängig folkmusik som ett mer konventionellt dansband.

Österåker

🍓 Ekbacken

När: Klockan 11.30-15.30

Det händer: Traditionsenligt midsommarfirande för hela familjen. Lekar och dans kring midsommarstången under ledning av Linda Rapp och Pelle Arhio. Försäljning av hamburgare, korv, fika och glass. Chokladhjul och lotteri. Arrangör: Österåkers kommun och Österåkers hembygds- och fornminnesförening.

🍓 Husarö, Fotbollsplanen, Kallviksvägen

När: Klockan 15.00-17.00

Det händer: Traditionellt midsommarfirande med levande musik och dans runt midsommarstången. Även lekar utlovas. Arrangör: Husarö Lotsmuseum och Hembygdsförening

🍓 Östra Ryds Kyrka

När: Klockan 22-23

Det händer: Musik i midsommarnatten: Sopransaxofonist Anders Paulsson och pianist Kristina Shtegman spelar musik av Johann Sebastian Bach, Tomaso Albinoni, Claude Debussy, Anders Paulsson och Andrea Tarrodi. Arrangör: Svenska kyrkan Österåker.