Halloween kommer varje år, men det var för två år sedan som William Skrtic, 14 år, började smycka ut sitt hus i Smedslätten för att komma i ryslig stämning.

Förra året präglades dekorationerna av cirkustema, eftersom många är rädda för clowner. Pumpor, spindelnät och mystiska liksäckar blandades med vimplar och färgglada lampor. I år satsar han ännu hårdare.

– Jag vill göra det lika bra fast ännu bättre, det blir tråkigt om man kör samma sak hela tiden, säger William Skrtic.

Ett gemensamt spökhus

I år kommer därför han tillsammans med sin syster och grannfamiljen satsa på att skapa Brommas största halloweenfirande, i form av ett gemensamt spökhus. Genom att titta på olika Youtubevideos har han fått inspiration till att hur man kan bygga upp ett spökhus på tomten.

– Vi kommer bygga två rum, tre gånger sex och tre gånger tre meter stora, med hjälp av tält och plaströr som fungerar som stöttor för väggarna.

Tanken är sedan att modiga besökare ska våga sig igenom rummen, som i sin tur har skogs-, djur- respektive elektroniktema. Han kan inte avslöja allt för mycket, men det kan finnas personer (eller vålnader) som huserar i rummen.

Även om det är en månad kvar tills halloween kommer William Skrtic och hans kompis börja med förberedelserna redan nu, det är mycket som ska fixas.

– Jag är väldigt taggad, men lite nervös inför att vi inte ska hinna få klart allt.

Drop-in hela kvällen

Planen är att välkomna grannarna på en premiärtur veckan innan halloween. På självaste alla helgons dag den 31 oktober mellan 16 och 22 är alla andra som vill och vågar välkomna till spökhuset.

– Det är drop-in, antingen om man går bus eller godis eller om man kommer i ett gäng. Då tar vi in tre åt gången. Jag kommer ha en skylt uppe precis utanför så man hittar, men självklart kommer man bli välkomnad av självaste cirkusdirektören, säger William Skrtic.