Gröna Lund förknippas med sommar och sol. Men nu kan det vara slut på det.

Från 2 december 2022 till 8 januari 2023 tänker nöjesparken testa vad de kallar ”Winter Wonderland” då de öppnar upp och bjuder på "spännande vinteraktiviteter och fartfyllda attraktioner".

https://www.mitti.se/noje/grona-lund-forvandlas-till-nattklubb/repvfo!rMdsBfjIvam05fPdnUeLA/

Det här är ytterligare ett steg mot året runt-öppet. 2017 lanserades "Halloween på Grönan" under några veckor i oktober-november.

–  Hela Gröna Lund kommer bada i magisk belysning och det blir fullspäckat med både åk och spännande vinteraktiviteter för alla åldrar, från de allra yngsta barnen till de after-skisugna vuxna. Det här är en av Gröna Lunds största satsningar någonsin och den gör att vi nu kan erbjuda härliga upplevelser på tivolit året runt, säger Magnus Widell, vd på Gröna Lund, i ett pressmeddelande.

Pulkabacke

Bland annat satsas det på Snowglide – en lång pulkabacke som byggs upp framför den stora scenen där gästerna kan tävla mot varandra i munkformade gummiringar. Den tyrolerliknande restaurangen Biergarten ska också göras om till ett after ski-område. Enligt Grönans egna beräkningar kommer runt 150 000 besökare komma genom entréerna under de 23 dagar som nöjesfältet har vinteröppet.

https://www.mitti.se/noje/grona-lund-oppnar-som-vanligt-for-forsta-gangen-sedan-2019/repvdt!nDuPibi6qxIf4kJ5OFDkZA/