Vintertid. Solnabor kan låna pulkor och snowracers hela vintern. Foto: Mikael Andersson

Grillor, pulka och hjälm – låna helt gratis

Låna skridskor, pulka eller snowracer och ge dig ut i Solnavintern! Populära Sport & Lek-projektet från i sommar är tillbaka i en vinterversion.

  • Publicerad 08:15, 20 dec 2021

Från och med söndagen den 19 december och hela vägen fram till sportlovet 2022 kan Solnabor, både stora och små, låna sportutrustning gratis i Bergshamra.

Konceptet Solna Sport & Lek, som startade i somras och som syftar till att få stadens invånare i rörelse, är nu tillbaka.

Okej, hur funkar det? Jo man tar sig till Bergshamra IP på söndagar mellan 11 och 15.30. Där finns mängder av vinterskoj så som skridskor, pulkor, hjälmar, sittunderlag och snowracers att låna och återlämna på samma plats.

Samkör med föreningar

Satsningen genomförs i samverkan med föreningslivet, och Solna Sport & Lek i vinter är ett samarbete med IFK Bergshamra och AIK Hockey.

Lånen sker i mån av tillgång och antalet prylar är begränsat. Staden tar gärna emot avlagda skridskor så att fler kan låna, och även önskemål kring utrustning att låna.

– Med kostnadsfri utlåning får fler barn och unga möjlighet till fysisk aktivitet, utan att ekonomiska förutsättningar behöver vara ett hinder. Dessutom bidrar detta till återbruk på ett klimatsmart sätt. Vi fortsätter nu att utveckla utbudet med nya aktiviteter säsong för säsong, säger Peter Edholm (L), kultur- och fritidsnämndens ordförande, i ett pressutskick.