STÄNGT. Föräldrarna fick hämta hem sina barn från förskolan Grottan på fredagen. Foto: Åsa Sommarström

Ytterligare en förskola stänger efter coronautbrott

Förskolan Grottan i Snättringe stänger tillfälligt med anledning av covid-19. I verksamheten finns ett bekräftat fall och flera med symtom som inväntar provsvar.

  • Publicerad 14:08, 23 okt 2020

Tidigare idag meddelade en förskola i Hammarbyhöjden att de har en omfattande smittspridning och att barnen uppmanas stanna hemma. 10 av 14 pedagoger hade varit sjuka och hemma från jobbet i veckan – flera med konstaterad covidsmitta.

Smittspridning på förskola – föräldrar uppmanas hålla barnen hemma

Senare på fredagen beslutade barn- och utbildningsförvaltningen, i samråd Smittskydd Stockholm, att stänga förskolan Grottan i Snättringe.

En i personalen har bekräftad covid-19. Dessutom har flera personer symtom och inväntar provsvar. Stängningen görs för att minska risken för ytterligare smittspridning.

Anledningen till att hela förskolan stänger är att personer som uppvisar symtom finns på flera olika avdelningar. Hela förskolan är påverkad och inte enbart en enskild avdelning.

Föräldrarna hålls informerade

Förskolan hålls stängd tills vidare. Barn- och utbildningsförvaltningen undersöker alternativa lösningar för barnomsorg och vårdnadshavarna kommer att hållas informerade.

– Som vi ser nu är det en isolerad händelse på Grottan, men vi följer händelseutvecklingen i alla våra verksamheter noga, och vidtar nödvändiga åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer för att begränsa smittspridningen, säger Helena Näslund, tillförordnad utbildningsdirektör, i ett pressmeddelande.

Smittspridning på förskola – föräldrar uppmanas hålla barnen hemma