Grannar har under sommaren oroats och störts av golfbollar som slagits iväg utan kontroll i ett villaområde i Hässelby villastad.

Mitt i har talat med grannar som berättar att problemet började i juni, för att sedan upphöra under några veckor i juli.

Träffade barnvagn

Nu berättar ett par av grannarna att det börjat flyga golfbollar i området igen, och de befarar att någon människa ska komma skada, i värsta fall dö. Samtliga önskar att vara anonyma eftersom de befarar repressalier.

– Jag höll på att få en boll i huvudet. De har hamnat på tre bilar i området som fått skador, förstört ett växthus och landat i en barnvagn, säger en av dem.

"Hög fart"

Lyckligtvis var inget barn i barnvagnen när bollen kom farande.

– Bollarna verkar komma med hög fart, säger en av grannarna.

I början av juli gjordes fyra polisanmälningar, där tre rubricerades som ofredande och en som skadegörelse. Den 17 augusti kom en ny polisanmälan in som fick rubricering framkallande av fara föra annan. I skrivande stund är en ny polisanmälan på gång.

Polisen önskar mer

Ingen av de fem polisanmälningar som hittills kommit in har lett till någon utredning från polisens sida. Enligt polisen i Vällingby är det ett problem att ingen av de som anmält pekat ut varifrån bollarna kommit.

"Konstigt att ingen vet varifrån bollarna kommer", skriver kommunpolisen Marie-Louise Mattsson i ett mejl till Mitt i.

Fotnot: Ingen golfbana finns inom slagavstånd från området.