Den 24 augusti meddelade Åklagarmyndigheten att den person som hittades i Upplands-Bro den 18 augusti var den 14-åring pojke som hade varit försvunnen från ett HVB-hem i Nyköping sedan en tid.

Samtidigt stod det klart att en 15-årig pojke omhäktades med en ny rubricering som löd medhjälp till mord på 14-åringen.

Nya gripanden

Onsdagen den 6 september uppger åklagaren i utredningen, Hanna Cardell, att nya gripanden har genomförts. 

– Sedan tidigare sitter en 15-årig pojke häktad misstänkt för medhjälp till mord på 14-åringen. Utredningen pågår med tekniska undersökningar, förhör och analyser av telefontrafik, säger Hanna Cardell i ett pressmeddelande.

Två pojkar och en kvinna

Två tonårspojkar har gripits och anhållits misstänkta för medhjälp till mord och människorov. Även en 21-årig kvinna är anhållen misstänkt för försök till grovt skyddande av brottsling.

Hanna Cardell utreder sedan tidigare ett misstänkt mord på en annan 14-årig pojke som hittades i Nynäshamn den 29 juli. En del av utredningen som pågår består i att ta reda på om det finns en koppling mellan dessa två händelser i Upplands-Bro och i Nynäshamn. En annan del är att utreda eventuella gängkopplingar.

Tills på lördag

Senast på lördag vid lunch så måste åklagaren begära personerna häktade eller släppa dem på fri fot.