Torsdagen den 24 augusti meddelande Åklagarmyndigheten att den person som hittades död i Hällkana friluftsområde i Upplands-Bro den 18 augusti är den 14-åriga pojken som varit försvunnen från ett familjehem i Nyköping sedan en tid.

För Mitt i uppger kommunpolis Magnus Nilsson att varken den 14-åriga pojken som hittades död i Hällkana eller den 15-åriga pojken som sitter häktad misstänkt för medhjälp till mord tycks ha någon koppling till Upplands-Bro eller Järfälla.

Folkbokföringen ger svar – delvis

Magnus Nilsson slår i folkbokföringsregistret för att försäkra sig om detta. Han konstaterar samtidigt att det kan finnas en rad andra kopplingar som inte framgår av officiella register. Enligt Nilsson är de båda pojkarna inte heller kända för honom i det lokala polisarbetet.

– Vi har ju ett nätverk i Bro, det har vi pratat om länge. Det nätverket har tydligt tagit ställning och tillhör den ena sidan i konflikten som pågår. Det i sig kan ha något med fyndplatsen att göra, men det behöver inte betyda att det är människor från Bro som är inblandade. Kanske, kanske inte, men det är det ingen som vet i nuläget. Det måste utredningen få visa, säger Magnus Nilsson.

Utredning pågår

Åklagaren Hanna Cardell utreder sedan tidigare ett misstänkt mord på en annan 14-årig pojke som hittades i Nynäshamn den 29 juli. En del av utredningen som pågår består i att ta reda på om det finns en koppling mellan dessa två händelser i Upplands-Bro och i Nynäshamn. En annan del är att utreda eventuella gängkopplingar.