För ett år sedan kunde Mitt i berätta om elevkaoset på Lavettvägen. Ordningsproblemen ledde till att bussarna 118 och 157 slutade stanna där på vardagseftermiddagarna.

– Det är "överspringningar", man kläms i dörrar och blir nedtrampad, sade Christer Ekelund, kommunikationschef på bussbolaget VR Sverige.

I juni började bussarna åter gå som vanligt. Efter terminsstarten i höstas blev det dock stökigt igen, och VR flaggade för att det kan bli aktuellt att dra in avgångar på nytt.

För närvarande trafikeras Lavettvägen enligt tabell – men varningen består.

– Vi håller hållplatsen under uppsikt, för den är ju stökig med skolungdomarna på eftermiddagen, säger Karin Larsson, kommunikatör på VR Sverige.

Hur illa är det?

– Det är "fram och tillbaka". Det är en pågående process med den hållplatsen, vi har den under ständig uppsikt.

Skolan: Bättre i dag

Än så länge har situationen inte varit så svår att VR känt sig tvungna att reprisera fjolårets indragning.

– Vi utvärderar hela tiden. Är det så att det ur säkerhetssynpunkt blir ohållbart igen drar vi in hållplatsen, säger Karin Larsson.

Ett sätt för VR att stävja elevkaoset har varit samverkan. Där har bland annat närliggande Internationella engelska skolan deltagit.

Rektorn Johanna Bohlin tycker att situationen är bättre i dag, efter att skolan gjort ändringar i schemat för att inte alla elever ska sluta samtidigt.

Om situationen eskalerar på nytt försöker skolan lösa problemen tillsammans med berörda föräldrar, säger hon.

– Vi kommer att fortsätta med det nya, uppdelade schemat och vi kommer att fortsätta vara lyhörda för signaler från bussbolaget.