Nya uteserveringen på restaurang Eden vid Smedsuddsbadet på Kungsholmen fick fått rött ljus i våras efter grannarnas synpunkter, som Mitt i tidigare berättat.

Bygget strider mot områdets detaljplan, men stadsbyggnadsborgarrådet Jan Valeskog (S) har tidigare föreslagit att ett tillfälligt bygglov skulle ges.

Många synpunkter i grannhöran

Men i den så kallade grannhöran kom alltså så många negativa synpunkter att politikerna till slut sa nej till bygglovsansökan.

Framförallt har det funnits en oro för höga bullernivåer och att parkyta tas i anspråk. Parallellt har Eden överklagat stadens beslut om att neka restaurangen tillfälliga bygglov under sommarsäsongen till länsstyrelsen. Men under tisdagen avslogs överklagandet.

Länsstyrelsen: Olämpligt

Länsstyrelsen i Stockholm anser att anläggningarna är olämpliga eftersom de innebär en inskränkt möjlighet för allmänheten att nyttja området för rekreation och friluftsbad under sommarhalvåret.

Krogen menar att det skulle kunna innebära slutet för verksamheten om de måste betala viten på 3,1 miljoner kronor. Edens medgrundare Jakob Grandin vill inte kommentera avslaget.

– Vi får återkomma, säger han.