Tips. Under sommaren finns massor av kul att göra i Spånga. Foto: Mostphotos

Det kan du göra i Spånga i sommar

Sommaren är äntligen här på riktigt! Vad sägs om bio under bar himmel varje kväll i en hel vecka eller kanske hjälpa till att ta hand om djur? I Spånga finns en hel del att göra, och Mitt i har samlat några av tipsen.

  • Publicerad 14:59, 9 jul 2021

Äntligen dags för sommar, sol och lek. Trots något lättade restriktioner väljer många att stanna på hemmaplan, vilket inte är fy skam. I Spånga finns massor att göra.

Mellan den 1-7 augusti hålls Järva filmfestival på Spånga IP. Den årligt återkommande festivalen visar utomhusbio om två filmer varje kväll; en barnfilm och därefter en kulturfilm. Det går att rösta på vilka filmer som ska visas via theglobalvillage.se. Glöm inte picknicken!

Vid Spånga IP finns även ett utegym som är populärt under sommartider, för den som har för mycket spring i benen för att sitta stilla på en filt.

Kul med djur

För de lite yngre har Spånga bys 4H-gård olika dagläger. Under utvalda veckor i både juli och augusti kan de som anmäler sig ta hand om gårdens djur, pyssla, leka och göra olika roliga utflykter tillsammans. Anmälan går att göra på spangabys4h.se.

Utflykter för ungdomar

För personer mellan 13-18 år gör både Grottans fritidsgård på Adolf Rudbergs väg 21 och Bromstens fritidsgård på Rissnavägen flertalet utflykter till roliga destinationer. Några av aktiviteterna är bara för tjejer!

Många aktiviter för barn och unga som behöver extra stöd arrangeras i staden; det är cirkus, dagkollon, utflykter och mycket annat.

Aktiviteterna sker ofta i mindre grupper och personen med funktionsvariation får ta med sig upp till tre personer, därför är det viktigt att anmäla sig, via fritidsnatet.se.

Pride firas stort

Den 2-8 augusti är det dags för Stockholm Pride. Spånga-Tensta kommer tillsammans med Rinkeby-Kista lyfta HBTQ-frågor och allas lika värde, och det kommer finnas möjlighet att gå på workshops, teater, konserter, delta i samtal eller sagoläsning för de yngre.

Mer information kommer finnas på stadsdelens sociala medier.

Och massa mer!

Det arrangeras en hel del kul för barn och unga i Spånga-Tensta.

Mer information om aktiviter går att hitta på ung.stockholm/sommarlov.

Många tips läggs även it på sociala medier:

Facebook: Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning

Instagram: spangatensta

Visa merVisa mindre