Projektet är ett samarbete mellan Rågveds fastighetsförening, staden och Remakebologet inom projektet Gröna gårdar. Tanken är att Rågsvedsborna ska skapa konst som ska smycka olika platser i området och samtidigt lära känna varandra.

– I samband med Platssamverkan Rågsved startade tog vi i uppdrag att samla invånarna, det här är en del i det arbetet, säger Trond Hannerstig vd för Rågsveds fastighetsförening.

För de minsta finns det möjlighet att göra mindre konsverk att ta hem. Lydia, 4 år, har gjort en tavla som man även kan använda som underlägg till en kaffekanna. Mamma Annelie Månsson tycker att det här är ett roligt intiativ.

– Vi bor i närheten och jag såg på instagram att det skulle vara det här. Vi är en pysslig familj så hoppar på det mesta som har med pyssel att göra, säger hon

Syskonen Nima, 4,5 år och Nelly 7 år pysslar ihop varsitt konstverk.

– Jag gör ett påskägg, säger Nelly.

Familjen flyttade nyss till Rågved och hade fått ett tips om Mosaikverkstaden.

– Det är fantastiskt att kunna vara här särskillt för barnen. Det är ett fint intativ, man lär känna andra, säger mamma Andrea Palmblad.

Arbetet leds av Helen Rydberg konstnärlig ledare på Remakebolaget. Till varje skylt finns det en skiss över hur det skulle kunna se ut.

– Det här är ett förlag på hur det kan se ut. Sedan är det upp till besökarna att bestämma utifrån sina tankar och idéer, säger hon

Till arbetet används återvunnet material, så som gamla klinkers och porslin. De klipps sedan med hjälp av en tång.

– De här hittade jag i min soprum, säger Helen och tar tag i några kaffefat.