SPÄNDA. Mia Yngvesson och Pia Kjellin hoppas Kungsholmsborna ska lockas av delin. Foto: Per Brandt

De öppnar ny deli på Kungsholmen

Ost, chark och annat gott. Nu öppnar en delikatessbutik vid Fridhemsplan.

  • Publicerad 08:59, 31 aug 2021

Mia Yngvesson hade jobbat i flygbranschen i 19 år när pandemin slog till och hon stod utan jobb. Då föddes idén att starta något eget tillsammans med tvillingsystern Pia Kjellin. De har båda tidigare drivit bland annat kafé tillsammans men det lockade inte. Det gjorde däremot tanken på en egen delikatessbutik.

Ny finkrog öppnar högst upp i DN-skrapan

Lokallösningen fanns dessutom alldeles inpå knuten för Mia som bor i området. Den 31 augusti öppnar de Tvillingarnas deli med olika öppningserbjudanden. (Fotnot: efter strul med en kortläsare beräknar de öppna klockan 14 den 31 augusti)

– I Vasastan och på Söder och Östermalm finns det många delikatessbutiker, men inte här, säger Mia.

– I och med pandemin unnar sig folk också mer och köper hem, säger Pia.

Framförallt blir det fokus på en stor ostdisk och charkuterier. Sedan ska lokalens väggar och diskar fyllas med kex, marmelader, oliver, pasta, drycker och choklad.

– Vi försöker ta in sånt som inte matbutikerna har även om det är svårt. Men vi kommer satsa mycket på personlig service. Många butiker har inte kvar ostdiskar utan säljer färdiga bitar. Men förr fick man alltid smaka innan man köpte. Så vill vi ha det här också, säger Mia.

De planerar även catering och olika presentartiklar inom delikatessgenren.

– Många har kommit förbi när vi varit här och sagt att det är kul och att det behövs, så det är kul. Vi startar lite smått och provar oss fram, frågar folk efter något speciellt kan vi absolut ta hem det om det går, säger Pia.

Ny delikatessbutik

Vad: Tvillingarnas Deli, ny delikatessbutik

Var: Sankt Eriksgatan 31

När: Öppnar 31 augusti, sedan öppet tisdag-fredag klockan 11-18 samt lördag 10-16.

Källa: Tvillingarnas Deli

Visa merVisa mindre