När vägkrogen Svenne's öppnade den 26 november fick ägarna och vännerna Jarmo Ahlgren och Tomas Källman en el-ändig start. När Mitt i hälsar på några dagar efter öppning sitter duon i restaurangen med släckta lampor så att ingen ska komma in och tro att det är öppet. Hela dagen har elektriker varit på plats.
– Ingen har varit arg över elproblemen och alla har haft full förståelse – resten har flutit på bra, säger Tomas Källman.
Vägkrogen ligger precis intill en bensinmack och har tidigare varit en Sibylla, som stått tom sedan 2022. Nu är elfelet löst och på Svenne's står hamburgare, kebab och husmanskost på menyn.
– Man kan förvänta sig stabil snabbmat till bra priser, säger Jarmo Ahlgren.
Jarmo och Tomas önskade sig en mjukstart och gjorde ingen reklam för öppningen. Trots det hittade runt 140 personer till Svennes redan första dagen.
Vägkrogen har en drive-in och kommer att ha uteservering på sommaren.
Moa Beckman
Konkurrensen på E18 skrämmer inte duon
Båda två har ett långt förflutet inom restaurangbranschen. Jarmo kom in i branschen på 70-talet och var dessutom Tomas första chef. Efter några år av att jobba isär såg de en möjlighet och kunde helt enkelt inte låta bli när ett samarbete lockade.
– Det är inte varje dag man snubblar på något sånt här. Halva jobbet var ju gjort när vi kom hit, säger Jarmo.
– Huvudskälet är att ha ett jobb man trivs med och det är det här, säger Tomas.
Längs E18 finns redan en pärlkedja av snabbmatsrestauranger, men det är inget som skrämmer duon.
– Tittar man bara i den här korsningen är det ju ett konstant flöde av bilar. Visst att vi har ett stort upptagningsområde men kundunderlaget här i Kallhäll är tillräckligt stort, säger Tomas.
Trots släckta lampor kommer nyfikna besökare förbi för att äta på den nya krogen. I skrivande stund är Svenne's öppet och allt rullar på med elen.
Moa Beckman
Såsen folk minns
Målet är att bli Stockholms bästa kebaberia – en dröm som inte låter omöjlig med tanke på att Jarmo var med och startade den numera nedlagda kebabkedjan Saffets, vars första restaurang låg i Uppsala. Saffets var den första kebabkedjan i Sverige och deras kebabsås pratas fortfarande om. Genom åren har många har försökt kopiera det hemliga receptet.
– Vi träffar folk som kommer ihåg såsen 20-15 år senare. Det är verkligen konstigt, säger Tomas Källman.
Nu gör den berömda såsen comeback på Svenne's i Kallhäll.
– Det är inget märkvärdigt med den, säger Jarmo Ahlgren.
– Den passar bara så otroligt bra till kebab, fyller Tomas Källman i.