Conny Törngren var bara 19 år när han startade han sitt första företag. Redan då handlade det om försäljning, där han köpte in produkter från Asien och sålde i Sverige.

– Det gick väldigt bra och gav en rätt god ekonomi. Huset i Huddinge som jag bor i nu köpte jag som 23-åring, säger Conny Törngren.

I samma hus beläget i Utsälje skulle han flera år senare starta sitt eget konfektyrföretag i garaget.

Sa upp sig

Conny Törngren arbetade inom försäljning på ett av de ledande företagen inom TV-spel och tjänade bra med pengar. Samtidigt hade han en idé om att starta en hobbyverksamhet som gick ut på att erbjuda produkter till skolklasser och idrottslag som de kunde ha till försäljning.

– Jag och en kollega var trötta på att man alltid köpte prylar man var lite missnöjda med. Vi behövde inte tjäna så mycket, utan ville bara se till att barnen hade något bra att sälja, säger han.

Conny Törngren är grundare av Finsmakarna som säljer konfektyr.

Conny Törngren är grundare av Finsmakarna som säljer konfektyr.

Mira Hedberg

Hemma i hans hus i Utsälje hade de stora provningar av både kaffe och belgisk choklad, där inbjudna vänner fick recensera.

– Det gick dock halvtrögt i början och vi fick inte in så jättemycket beställningar. Nästan alla varor stod i mitt garage, så när man kom hem med barnen fick man se till att paketera.

Floristerna blev nyckeln

Trots det sa han upp sig från sitt välbetalda jobb för att satsa helt på verksamheten. Det var inte ett lätt beslut, berättar Conny Törngren.

– Jag hade väldigt bra betalt och man kände att man gav upp något väldigt stort. Det var inte så populärt hemma, min fru stöttade det alltid men det fanns ju en viss oro över hur vi ska få in pengar. Men jag hade en så stark vision om att det kommer gå bra och lyckas, berättar han.

Efter en fattig start hittade han nyckeln – de lokala floristerna.

– De tyckte såklart det var kul att det var lokalt och sen spred sig ryktet, säger han.

De säljer främst choklad, men även kaffe, te och olivolja.

De säljer främst choklad, men även kaffe, te och olivolja.

Mira Hedberg

Fem år senare har han nu flyttat ut ur garaget och paketerar tillsammans med sina fem anställda choklad till flera företag, skolklasser och idrottslag. I år har de både fått utmärkelserna Länets företagare och Branschvinnare.

– Eftersom vi fortfarande är relativt nya på marknaden betyder sådant väldigt mycket för oss. Det har verkligen gått bättre än vad jag hade förväntat mig, säger han.

Inne i stora kylrum förvaras chokladen.

Inne i stora kylrum förvaras chokladen.

Mira Hedberg