Man kan tycka att det borde röra mer på sig på en adress som Landsvägen 67. I synnerhet då de nya bostäderna har varit tänkta att stå färdiga denna höst, vilket var budet när Mitt i rapporterade om kvarteret Basarens framtid för ett år sedan.

Sedan dess har den gamla klubblokalen jämnats med marken. I övrigt har inte så mycket hänt med projektet som går under namnet Greta.

Försenat. Av de 65 bostäder som ska byggas på Landsvägen 67 märks än så länge föga.

Försenat. Av de 65 bostäder som ska byggas på Landsvägen 67 märks än så länge föga.

Alexander Kuronen

Enligt byggherren Balder är arbetet försenat på grund av "ny information och förutsättningar på platsen". Det har bland annat resulterat i ett betydligt mer omfattande grundförstärkningsarbete än bolaget räknade med.

"Arbetet på plats pågår, även om det för närvarande är i begränsad omfattning och projektering som kanske inte syns utifrån", skriver Eva Jonasson, presskommunikatör, till Mitt i.

"Kan inte säga exakt"

Nu hoppas Balder på att i vår kunna inleda pålning vilken är färdig till hösten. Därefter väntar uppförandet av själva byggnaden, gestaltad som fyra hus ut mot gatan.

Datumet för inflyttning? Det har flyttats fram. Senaste tipset är att lägenheterna kan börja fyllas med liv 2025, vilket är två år senare än beskedet för ett år sedan.

Visionen. Så här ska det se ut i kvarteret när bygget väl är genomfört.

Visionen. Så här ska det se ut i kvarteret när bygget väl är genomfört.

Balder

Huruvida nuvarande tidsplan blir den slutgiltiga återstår att se.

"Vi arbetar med en uppdatering av tidsplanen och kan inte säga exakt när projektet står klart, men bedömningen i nuläget är att inflyttningen kan starta under senare delen av 2025", skriver Eva Jonsson.