Trav. Häst som travar. Genrebild. Foto: Mostphotos

Berusad man skenade in på travbanan

En berusad man i 25-årsåldern satsade på rätt häst. Det firade han genom att med bar överkropp springa in på Solvallas travbana. Åklagaren var inte lika glad och vill att mannen döms till 30 dagsböter.

  • Publicerad 16:17, 23 jun 2021

Mannen, som har sin hemvist i Skåne, besökte Solvalla den 29 maj tillsammans med sina kompisar. Glädjen var ett faktum när deras häst vann, en seger de bevittnade från en restaurang några våningar ovanför travbanan.

For ut

Därefter skedde något annat i hästväg. I polisförhör berättar mannen hur hans kompisar övertalade honom att utan tröja springa in på banan mot att de betalade hans böter. Med en inte oäven mängd alkohol i blodet antog mannen vadet och for ut.

En polis på plats beskriver hur mannen rusade förbi polispatrullen, hoppade över en grind och sprang in på travbanan. I polisförhöret säger mannen att målet var att dyka i dammen, men att han redan halvvägs in på banan kände att det var "idiotiskt".

Larm om kruktjuvar: Stal från tomter och uteplatser

När han hade hunnit 75, 100 meter bort från grinden vände han om och gick tillbaka mot poliserna som därefter tog honom till vaktrummet. Då, liksom i polisförhöret, uttryckte han ånger och medgav att det var en dum sak han hade gjort.

Dagsböter

Mannen har sedermera åtalats för brott mot ordningslagen. Som straff föreslås dagsböter om totalt 7 500 kronor. Frågan är om hans kompisar – som aldrig fick se något dopp – är villiga att stå för fiolerna.