Det är en av Stockholmsmässans tre hallar som ska göras om till en ny stor padelarena. Foto: Sacharias Källdén

Älvsjömässans padelöppning skjuts upp

I dag skulle en ny padelhall öppna upp inne på Stockholmsmässan i Älvsjö. Men premiären skjuts upp, då det ur pandeminsynpunkt anses olämpligt att öppna.

  • Publicerad 09:00, 15 jan 2021

Som vi tidigare i veckan kunde berätta planerar företaget Padel United att göra om Stockholmsmässan i Älvsjö till en ny, stor, padelarena.

Stockholmsmässan blir padelarena

Redan i dag, fredag, var tanken att åtta padelbanor skulle öppnas upp racketsugna stockholmare – och i början av februari var planen att totalt 22 padelbanor skulle stå klara.

Men nu skjuts planerna på framtiden.

– Stadsledningen har fört en dialog med mässans ledning där vi påtalat olämpligheten i att öppna nu, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) till DN och tillägger att detta sänder helt fel signaler.

Ny premiär planeras

Enligt Christians Clemens, vd för Stockholmsmässan, planeras premiären istället till den 24 januari.

– Vi har en daglig dialog med stadshuset om pandemi och åtgärder. Det kom en uppdatering igår om läget som gjorde att vi valde att vänta med öppningen Det är naturligt i en kris att man anpassar sig efter läget och är lyhörd för det.

Hur resonerade ni när ni planerade för öppning nu trots att stadens egna idrottsanläggningar är stängda?

– Vi ska ha 22 banor på enorma ytor och vi har en arrangör som får operera men vi tog ett beslut igår utifrån smittläget och pausar i två veckor. Men det här kommer att gå att genomföra på ett väldigt säkert sätt.

Vad säger du till de som bokat bana?

– I en pandemin kommer det snabbt nya beslut som man får anpassa sig efter.

Padelbolaget har avtal med mässan fram till september.

Tv-profilen hyllar padelhall i Globen