Klockan åtta, kommande åtta tisdagar framåt, får vi följa Pernilla Wahlgren och en mängd artister i Allsång på Skansen.

Det är första gången hon leder programmet – och trots att det hålls i både ur och skur ser vädret inte ut att kunna bli mycket bättre inför kvällens premiär på Solliden.

Regnade aldrig

Lidingöbon Pernilla Wahlgren har stora solskor att fylla. I sju år klarade den tidigare programledaren Sanna Nielsen sig mirakulöst undan regn i direktsändning.

Nielsen lämnade programmet med ett råd till sin efterträdare:

– Gör programmet till ditt, det är det enda rådet jag kan ge. Man ska inte upprepa vad någon annan gjort utan du får bestämma själv vem du är i det här programmet, sa hon till Aftonbladet.

Pernilla Wahlgren är ny programledare för Allsång på Skansen.

Pernilla Wahlgren är ny programledare för Allsång på Skansen.

Från landet till country

Under de kommande veckorna får publiken lyssna på allt från Mando Diao, Mello-vinnaren Loreen och världsartisten Zara Larsson – till den elektroniska musikduon Hooja, rapparen Stor och countrysångaren David Ritschard.

Först ut i kvällens program är New Orleans-bandet Louisiana Avenue, följt av Mando Diao, Laleh, Loreen, Lasse Stefanz. Bandledaren Pär Stenhammar laddar upp inför premiären med gröt och jordgubbar.

– Jag jobbar jordgubbar dagen till ära. Vi ska ändå vara med om en sommarklassiker! Hoppas att inte allt för många i publiken sätter jordgubbarna i halsen, för vi är ganska mycket. Det är ett jävla pådrag som inte är likt något annat här i landet!

Allsång på Skansens genrep inför premiären.

Allsång på Skansens genrep inför premiären.

Läsarbild