Vi har flera tydliga kongressbeslut om att inte införa fastighetsskatt, skriver de 17 S-politikerna från Stockholmsområdet. Foto: Mostphotos: Roland Lundgren

Replik: Vi har inga planer på att införa fastighetsskatt

Moderaterna fabulerar fritt när de försöker misstänkliggöra Socialdemokraterna för att vara på väg att införa fastighetsskatt. Vi har inga sådana förslag eller planer. Såhär ser vår politik ut istället, skriver 17 ledande socialdemokrater från Stockholms län.

  • Publicerad 06:15, 19 jan 2022

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Moderaterna styr ju själva med Miljöpartiet i vår region och lade fram en gemensam budget med Vänsterpartiet i Sveriges riksdag.

REPLIK på M-inlägget "Lovar du att inte återinföra fastighetsskatten, Magdalena Andersson?":

Tänk vad mycket en artikel kan avslöja om ett parti. En gång i tiden gick Moderaterna under Reinfeldts ledning till val på att tala om sin egen politik. Numera skriver Moderaterna inte ens artiklar med kritik mot Socialdemokratisk politik. Istället fabulerar de fritt fram att Magdalena Andersson trots flera tydliga S-kongressbeslut om motsatsen kommer att införa fastighetsskatt.

Berättar gärna

Vi socialdemokrater berättar gärna om vår politik.

√ Gängen ska knäckas och nyrekryteringen ska stoppas. Vi fortsätter utbyggnaden av hela rättskedjan och är på god väg att nå målet om 10 000 fler polisanställda. Vi avsätter medel för att bekämpa välfärdsbrott, skattebrott och penningtvätt.

√ Tempot i klimatomställningen ska öka för att också få fler i arbete. Vi fortsätter att bygga ut Klimatklivet och Industriklivet. Vi ökar de gröna kreditgarantierna till 50 miljarder nästa år.

√ Den demokratiska kontrollen över välfärden ska tas tillbaka. Vi ökar de generella statsbidragen, vi stärker sjukförsäkringen och vi inför en trygghetspension för den som har slitit ut sig efter ett långt yrkesliv. Dessutom tar vi stora och viktiga steg för att förbättra för personer som lever med funktionsnedsättningar.

Märkligt av Moderaterna

Vi socialdemokrater är beredda att samarbeta med alla partier förutom Sverigedemokraterna. Det här skiljer oss från Moderaterna som ju är beredda att bilda regering med hjälp av Sverigedemokraterna.

Det blir dock märkligt när Moderaterna försöker misstänkliggöra oss för att vi samarbetar med Vänsterpartiet och Miljöpartiet – Moderaterna styr ju själva med Miljöpartiet i vår region och lade så sent som i våras fram en gemensam budget med Vänsterpartiet i Sveriges riksdag.

Bryta segregationen

I höst är det val. Får vi Socialdemokrater ditt förtroende kommer vi att vända på varenda sten för att bryta segregationen och bekämpa brotten, ta tillbaka kontrollen över välfärden och leda klimatomställningen för att skapa framtidens jobb i hela landet. Socialdemokraterna har däremot inga förslag eller planer på att införa en fastighetsskatt.