Håbo

”Det sitter i väggarna” är programmet som går ut på att programledarna besöker ett hus där ägarna vill lära sig mer om sin bostads historia vilket kan innefatta tidigare boendes levnadshistoria samt historien bakom själva bygget­.

I förra veckan var det inspelning av ett nytt avsnitt av programmet och den här gången kom Erika Åberg och Rickard Thunér till Håbo för att besöka ett hus som ... ja, vad var det med just det här huset som lockade?

– Av de hundratalet hus som kommer in så är det några som sticker ut som redaktionen gör en närmare kontroll på och då fanns det många spännande saker på det här huset, som vi ville forska vidare på. Dessutom var det en nyfiken ägare, berättar­ Rickard Thunér, samma dag som inspelningarna avslutades.

Erika Åberg och Rickard Thunberg var på besök i Håbo för att spela in programmet ”Det sitter i väggarna”, en långkörare på Svt som har premiär den 18 augusti.

Erika Åberg och Rickard Thunberg var på besök i Håbo för att spela in programmet ”Det sitter i väggarna”, en långkörare på Svt som har premiär den 18 augusti.

Privat

Andra gången

Mycket mer än så kan varken­ han eller kollegan Erika Åberg avslöja om det specifika huset. Hemlig­heterna ska bevaras till dess att programmet sänds.

– Det viktiga är att det ska finnas intressanta historier att berätta som inte är allmänt kända, och ett byggnadsvårdsprojekt som också är spännande, säger Erika.

Inspelningen pågick i åtta dagar­, vilket är normalt. Det är många olika scener som ska sättas samman och det har som vanligt varit intensivt.

– Det är otroligt mycket tid som går åt och det är många inspelade timmar, men det behövs, säger Rickard Thunér som är i Håbo på inspelningsuppdrag för andra gången i sitt liv.

Startar i augusti

Det här är nämligen andra gången som Håbo får besök av en långkörare från Svt.

2021 hade Krägga Herrgård besök av Antikrundan, en annan långkörare på Svt.

2021 hade Krägga Herrgård besök av Antikrundan, en annan långkörare på Svt.

Magnus Liam Karlsson /SVT

I slutet av augusti 2021 var ”Antikrundan” på Krägga Herrgård och spelade in och då var Thunér där och jobbade.

– Jag hade aldrig varit här förut, men det är väldigt fint, säger Erika Åberg som ser fram emot att programmet ska sändas.

– Det kommer att bli fantastiskt. Vilka fina dagar vi har haft här. Så himla fin familj och vilket spännande hus, inte minst historien bakom det. Det kommer att bli ett riktigt toppenavsnitt, konstaterar hon.

Den nya säsongen av ”Det sitter i väggarna” börjar sändas i augusti, men när avsnittet från besöket i Bålsta dyker upp är inte klart.