Bålsta

”Elva år senare är det dags att slå världen med häpnad igen”, sa Peter Boström till Mitt i Bålsta i slutet av februari. Nu står det klart att låtskrivaren från Bålsta i alla fall får chansen.

Favorittippade Loreen gjorde det som alla räknat med och krossade motståndet i Melodifestivalens final förra lördagen med bidraget ”Tatoo.”

– Jag känner tacksamhet till svenska folket, sa Loreen i Svt:s sändning.

Det började dock minst sagt överraskande. Peter Boström­ hade två låtar med i finalen. Det andra, ”Mer av dig” framfördes av Theoz och när den internationella juryn skulle presentera sina röster var Kroatien först ut och de gav sin tolva till Theoz.

Därefter var det dock inget snack om saken. De återstående sju tolvpoängarna hamnade hos Loreen. Med andra ord kunde Boström räkna hem samtliga tolvor. Loreen fick 85 poäng av den internationella juryn och totalt 177 poäng. Cornelia Jakobs, som vann 2022, slutade då på 146 poäng.

– Det känns bra, hälsar Boström i ett sms till Mitt i Bålsta.

Duon Marcus & Martinus med ”Air” slutade tvåa följt av Smash into Pieces med ”Six feet under.” För Theoz blev det en femteplats.

Loreen nämns nu som en av de stora favoriterna inför tävlingen som avgörs i Liverpool med start, semifinal ett, den 9 maj.

Nu har Loreen chansen att bli den förste sedan Johnny Logan att vinna Eurovision två gånger och upprepa succén hon upplevde tillsammans med Peter Boström 2012.