Firandet av ett VM-brons kommer att ske i Stockholm, och inte i Göteborg som tidigare år. Men om vi landslaget vinner bronsmatchen mot Australien i morgon, lördag, är det oklart när firandet kan äga rum.

Svenska Fotbollförbundet hänvisar till att terrorhotnivån höjts och menar att det med så kort varsel inte går att genomföra ett säkert evenemang, rapporterar P4 Stockholm.

VM-febern stiger: Medalj firas i Stockholm

Om inte VM-yran redan var total i Stockholm har det kommit ännu ett glädjebesked. Tidigare har medaljfiranden ägt rum i Göteborg – men nu nobbas Västkusten till förmån för Kungsträdgården.

Klockan 10.00 är det avspark mot Spanien i semifinalen i fotbolls-VM på Eden Park i Auckland. Trots att det är vinter i Nya Zeeland känner nog många blågula spelare att VM-tempen stiger. Det gör den säkerligen även här hemma i Stockholm – nu när det står klart att en eventuell medalj firas i Kungsträdgården, som Sportbladet rapporterat om. Skälet? Logistik.

”Svårt att komma härifrån överhuvudtaget”

– Det är väldigt svårt att få laget till Göteborg. Det är svårt att komma härifrån överhuvudtaget med resor och så vidare, säger landslagschefen Marika Domanski-Lyfors till tidningen.

Men än är det inte dags för segerdopp i fontänen på Sergels torg. En medalj ska bärgas, antingen i bronsmatchen i Brisbane (lördag 19/8) eller finalen i Sidney (söndag 20/8). När firandet skulle bli av är inte heller klart, det beror på när landslaget får en flygresa hem.

Det blir fest i Kungsträdgården om Sverige kniper en medalj i fotbolls-VM.

Det blir fest i Kungsträdgården om Sverige kniper en medalj i fotbolls-VM.

Mostphotos

VM-febern stiger: Medalj firas i Stockholm

Blågult möter Spanien i semin i dag ✔ Glädjebeskedet: Göteborg nobbas – blir fest i Kungsträdgården