Euforisk musik. Arrangörerna Mohammed Hindi och Marcus Michaylov vid dj båset i trädgårdskaféet. Foto: Privat

Vintervikens trädgård förvandlas till klubb i sommar

DJ:s, disco och rökmaskiner. I Vintervikens trädgård anordnas sommarens kanske mest idylliska häng varje lördag i juli.

  • Publicerad 12:00, 23 jul 2021

Under juli månads lördagar och första lördagen i augusti fylls sommarkvällarna i Vintervikens trädgård av musik från olika dj:s.

Initiativtagarna bakom “Lördagar i Vinterviken” är Marcus Michaylov och Mohammed Hindi. De ville göra något för att ta ikapp allt som gått förlorat under pandemin.

– Efter en lång tids längtan och väntan på sådana här tillställningar, är det kul att vi kan anordna det här eventet för både åhörare och musiker att njuta av tillsammans, säger arrangören Marcus Michaylov.

Vinterviken. I den stora grönskande trädgården går det att sprida ut sig framför scenen och vid långborden går det att “sittdansa”. Foto: Marcus Michaylov

Till och med för barn

Inför varje lördag är det planerat för två eller flera dj-grupper som levererar – och enligt arrangörerna sticker musiken ut.

– Det blir en härlig blandning av disco, house, tantra-ambient och massa annat. Tanken är att det ska finnas något för alla, till och med något som barn kan dansa med till, säger Marcus Michaylov.

På premiären den 3 juli var temat italo disco och då spelade Italo bitches och Slice me nice. Nu på lördag spelar Olof Klarstrand, Samira Ariadad och Dj 3rödet.

– Musiken som kommer att spelas är allt från svängig svensk disco från artister som du kanske aldrig hört, till vrickad house. Inget är för obskyrt eller mainstream, det viktiga är svänget och bra musik, säger Mohammed Hindi.

I den stora grönskande trädgården går det att sprida ut sig framför scenen och vid långborden går det att “sittdansa”. Bar och servering kommer även att finnas på trädgårdskaféet intill scenområdet.

Premiären. Italo bitches och Slice me nice uppträde den 3 juli på temat italo disco. Foto: Marcus Michaylov

Tillbaka i Vinterviken

På samma plats i Vinterviken har Marcus Michaylov tidigare arrangerat minifestivalerna Hybris sommarfest och succén Vinterviken sunset session 2019, vars 700 biljetter snabbt sålde slut.

– De här lördagarna blir givetvis mer avskalade än tidigare event. Förhoppningen är att folk får en sommarkväll att minnas och det från en idyllisk plats med en härlig atmosfär.

Varför Vinterviken?

– Det är så fint där. Inför den första festivalen jag planerade blev jag kär i stället med en gång. Sedan har jag en bra relation med de som arbetar i trädgårdskaféet. Lördagarna i Vinterviken kallar jag och Mohammed för stans bästa afterbeach, hit kan man komma och ta ett dopp och äta gott innan musiken tar över området.