Det är Stockholms läns museum och Biblioteken i Sollentuna som arrangerar tävlingen. Under fredagen den 20 maj är det dags för prisutdelning på Edsbergs slott och vernissage för utställningen, som sedan flyttas och kan ses på Sollentuna bibliotek den 23 maj–17 juni.

Vinnarbilden togs av Ulla Koldestam som bor i Norrviken, nära den gamla brandstationen, och hon blev mycket överraskad när hon fick beskedet i förra veckan.

– Ja, jag blev chockad, jag blev lite skrattig, säger hon.

Bilden tog hon på påskafton, och då visste hon inte om tävlingen ännu.

– Nej, jag bara såg att det kunde bli en fin bild så jag sa åt mina döttrar att stanna upp en liten stund. Jag brukar göra så, försöka ta bilder när jag ser något vackert. Jag fotar med både kamera och med mobilen, den här bilden tog jag med telefonen, säger Ulla Koldestam.

För kommande generationer

Alla deltagare i tävlingen har laddat upp sina bilder i appen Samtidsbild, där de sparas i Stockholms läns museums digitala bildarkiv för kommande generationer.

– Deras bilder påverkar hur vi kommer minnas Sollentuna i framtiden, säger Stella Waldenström, antropolog på Stockholms läns museum.

https://www.mitti.se/nyheter/nu-ska-vardagen-i-sollentuna-pa-2020-talet-forevigas-for-all-framtid/repvdg!lYb3eR726Vxe@PN3rlrNaw/

De tre vinnarna utsågs av en jury med Niclas Lindergård, fotograf och filmare på Stockholms läns museum, Ninnie Schröder, fotograf och medarbetare vid Biblioteken i Sollentuna och Stefan Källstigen, fotograf på tidningen Mitt i.

Prisutdelning var det alltså på Edsbergs slott den 20 maj, som en del av kommunens stora evenemang Kulturvaket, men de tre vinnarbilderna och en del andra utvalda kan också ses på Sollentuna bibliotek den 23 maj–17 juni.

Här nedan kan ni se ytterligare fyra bilder som imponerade på juryn, men som inte tog sig hela vägen upp på pallen.

Ytterligare bilder kan alltså ses på utställningen på Sollentuna bibliotek, den 23 maj–17 juni.