Helikopter. Egen helikopterplatta finns, om köparen är intresserad av att parkera vid vattnet. Foto: Skeppsholmen, Sotheby’s International Realty

Villa i Täby till salu för 150 miljoner

Vid Drakskeppsvägen i Viggbyholm ligger en riktig lyxkåk. Nu är den till salu för 150 miljoner kronor. Helt inflyttningsklar, för de som har råd.

  • Publicerad 15:39, 3 nov 2021

Går att jämföra med de mest extrema husen i Europa och i USA

Vid vattnet i Viggbyholm ligger Täbys dyraste villa hittills. Här kan man hitta infinitypool, egen brygganläggning med helikopterplatta, samt ett garage under huset med plats för fem bilar.

Men de flesta kan bara drömma om att bli ägare till huset, då utgångspriset ligger på svindlande 150 miljoner kronor.

Dyrast i Sverige

Enligt mäklaren är det en av de dyraste villorna i Sverige.

"En fullständigt unik villa på sjötomt som erbjuder ett av Stockholms i särklass mest eftertraktade lägen", skriver Michael Preber, fastighetsmäklare på Skeppsholmen, Sotheby’s International Realty, som svarar på Mitt i Täbys frågor via mejl.

På köpet – tusen flaskor vin

Köper man den här kåken får man som grädde på moset den helt möblerad med specialdesignade möbler. Det finns även en komplett vinsamling med tusen viner, som ingår i priset. Blir man trött på vinkällaren kan man i stället gå till spaavdelningen, det egna gymmet eller biosalongen.

"Finns inget sådant hus i Sverige. Helt unikt, går att jämföra med de mest extrema husen i Europa och i USA", skriver mäklaren Michael Preber.

Fastigheten där lyxvillan nu ligger såldes till sin nuvarande ägare för 22 250 000 kronor förra våren. Enplansvillan som låg där tidigare revs och det nya spektakulära huset byggdes under 2020.

Den nya villan har 18 rum, varav sju sovrum. Huset består av grå kuber i olika former, med stora glasfönster ut mot Värtan. Den är enligt mäklaren bygg av "exklusiva byggmaterial från alla kontinenter".

Den totala ytan är närmare 1 000 kvm.

Har ni sålt något sådant här innan?

"Vi har sålt på mycket höga nivåer förut. Det är en av de topp dyraste privata huset i Sverige", skriver Michael Preber.

Försäljningen av villan riktar sig till privatpersoner i Sverige och internationellt, enligt mäklaren, som även säger att det redan finns intressenter. Bara framtiden kan utvisa vem som blir den nya grannen i Viggan.

Exklusiv utsikt. Utsikt över Värtan, är en av anledningarna till att huset i Viggan ska vara värt 150 miljoner kronor. Foto: Skeppsholmen, Sotheby’s International Realty

Dyra hus i Roslagen

Förra året såldes en villa i Näsby park i Täby för 74 miljoner kronor.

I Danderyd såldes förra året en villa i Djursholm för 48 miljoner.

Nära Angarnsjön i Vallentuna såldes en villa för drygt 17 200 000 nu i våras.

I Österåker såldes en vill nu i september för 20 750 000.

Källa: Hemnet

Visa merVisa mindre