Dagen före julafton stängde ägarna till Georg Sörman på Sankt Eriksgatan dörrarna för sista gången. I mellandagarna tog den tidigare ägaren också ner neonskylten från fasaden och många undrade vad som nu skulle fylla lokalerna.

Nu är det officiellt att nya hyresgästen blir Vetekatten med anor från 1928.

– Föreningen tog kontakt med oss och frågade om vi var intresserade och vi skrek unisont ”ja det är vi!”, säger Johan Sandelin-Järnåsen, delägare och konditor.

På Sankt Eriksgatan 41 blir det 130–140 sittplatser med exakt samma produkter som på originalstället på Kungsgatan. Produktionen kommer att ske just där och inte på Sankt Eriksgatan, berättar Johan Sandelin-Järnåsen.

Vetekattens ägare har nu fått tillång till lokalerna för att kunna mäta och rita på hur nya stället ska bli.

– Vi ska sätta eld i baken på en byggare och ska nog förhoppningsvis kunna öppna till sommaren om inget konstigt händer, säger Johan Sandelin-Järnåsen som berättar att det just nu är lång produktions- och leveranstid på montrar.

– Lokalen är fantastisk och jag har köpt skjortor och mössor där genom åren. Det är ljust, högt i tak och vi gillar hela tanken med grand café, med vacker inredning.

– Ett grand café har många sittplatser, och inte bara högt i tak utan även lite kaféslammer i bakgrunden. Man kan ha en diskussion utan att behöva bli avlyssnad av bordet bredvid.