Som Mitt i har skrivit tidigare har Årsta konditori tvingats hålla stängt på grund av en vattenläcka. Stängt är det fortfarande, till mångas frustration. Inte minst ägaren Dany Chahines.

Det var i våras som han upptäckte att det droppade vatten i källaren. En firma skulle ordna det under juli, då konditoriet ändå brukar ha semesterstängt. Men läckan visade sig vara omfattande och torkprocessen har varit lång.

I slutet av september kunde arbetet med att återställa lokalen dra i gång. Men det är många inblandade och det har tagit tid, bland annat på grund av leveransproblem.

Årsta konditori är stängt sedan i somras.

Årsta konditori är stängt sedan i somras.

Mimmi Epstein

– Kaklet till exempel, det skulle kommit inom två veckor men nu har det gått fyra och vi har inte fått det än, säger Dany Chahine.

I lokala grupper på Facebook är det många som undrar vad som händer.

– För oss har det varit väldigt svårt att säga när vi kan sätta i gång igen, eftersom vi helt enkelt inte vet. Kunde jag skulle jag öppna konditoriet i morgon så skulle jag göra det, säger Dany Chahine, som saknar sina stammisar.

– Jag mår dåligt av att inte arbeta och har aldrig varit utan jobb såhär länge.

Vad gör du om dagarna?

– Jag går runt och besöker olika konditorier som jag har hört talas om. Jag undviker ställen som serverar kaffe i termos, och det vill jag rekommendera andra att göra också. Om man köper en kaffe och betalar upp till 42 kronor så tycker jag att det ska serveras ur kanna, säger Dany Chahine.

Han hoppas nu att kunna öppna i december.

– Hoppas. Kan inte lova. Det kan också bli i början av nästa år. Jag vill tacka alla kunder för uppmuntrande ord och stöd. Det gör mig rörd, säger Dany Chahine.