Sätra centrum är i förfall. Under dagen började det rinna vatten ut från föreningslokalen Blåuggla. Enligt Grace Caspers och Patricia Aramburu är det inte första gången det händer. 

– När man använder diskhon så rinner det ut vatten och vi har haft översvämningar några gånger. Vi har också haft elavbrott några gånger men de har alltid fixat det. Men så här mycket vatten att det rinner ut från lokalen har aldrig varit tidigare, säger Grace Caspers. 

Grace Caspers.

Grace Caspers.

Christian Lärk

Sedan Sätra centrum gick i konkurs den 19 februari drivs det av konkursförvaltaren Hans Renman. 

Vad beror vattenläckan på?

– Vi håller på att utreda det. Jag har inte fått den senaste rapporten än men vi har vidtagit åtgärder för att rätta till det, säger han. 

Hur mycket vatten är det som har läckt ut?

– Vi får återkomma med information om omfattningen. Underhållet är ju eftersatt och det har förekommit läckage tidigare.

Blåuggla är inte det enda ställe som har problem med vattnet. På gymmet Elite sports club strax bredvid droppar det vatten ner på dem som tränar och det går inte att reglera varmvattnet i damernas omklädningsrum.

Ska ni åtgärda de här problemen nu eller hur ser planen ut?

- Det får vi bedöma från fall till fall. Vi ska ju ska och kan inte åtgärda alla brister, men ett stort vattenläckage måste vi göra något åt och vidta relevanta åtgärder, säger Hans Renman.