Besviken. Sixten Berge, 13, brukar spela på planen i Drakenbergsparken nästan varje dag och han är besviken över att planen nu är ospelbar. Foto: Läsarbild

Vart tog det nya konstgräset vägen?

Grusöken istället för nytt konstgräs – och tomt i veckor. I Drakenbergsparken har den numera öde bollplanen väckt frågor. Nu svarar stadsdelen.

  • Publicerad 08:59, 13 jul 2021

Många drog nog på smilbanden när det började jobbas med bollplanen vid Drakenbergsparken tidigare i maj, då konstgräset hade börjat lossna och var riktigt slitet. Men sedan dess har mungiporna vänt nedåt. För sedan planen skrapats rent på konstgräset har inget hänt. Bakom byggstaketet finns bara en grusöken – vilket fått många att undra.

Efter år av byggen - nu invigs Drakenbergsparken

Sixten Berge, 13, brukar spela på planen i Drakenbergsparken nästan varje dag.

– Varför river de upp planen när de sedan inte gör något? Den har varit så här sedan i slutet av maj. Nu kanske vi inte kan spela på hela sommarlovet, säger han besviket.

Problem med leverans

Nu svarar Södermalms stadsdelsförvaltning.

Anledningen är att de har fått leveransproblem på det nya konstgräset. Därför har tidsplanen för när planen kan vara klar flyttats fram fem veckor. Det nya målet är att planen kan öppnas upp i månadsskiftet juli/augusti enligt Fredrika Orefelt, landskapsarkitekt på Södermalms stadsdelsförvaltning.

”Det är såklart tråkigt att upprustningen av bollplanen tar längre tid än planerat. Vi vill ju att bollplanen ska vara avstängd en så kort tid som möjligt. Det blev tyvärr problem med leveransen efter att vi stängt av bollplanen och redan rivit befintligt konstgräs”, uppger hon i ett skriftligt svar.

Upprustningen av planen är beräknad att kosta 900 000 kronor.

Det tidigare konstgräset lades för cirka sex år sedan som en del i den stora upprustningen som hela Drakenbergsparken då genomgick under ett års tid. Den nya lekparken invigdes i september 2015.