Pirater och lejon, dinosaurier och stora rutschkanerör står staplade bredvid varandra, ihop med rör till stålställningar och färgburkar. Det är företaget Lek & bus, som tidigare låg i Nacka strand, som har flyttat till Fenix väg i Mölnvik. 

De blir Värmdös första och enda lekland och lokalerna ligger på övervåningen, i samma hus som Eko stormarknad.

– Det blir ungefär samma lekyta här som i Nacka, cirka 1 500 kvadratmeter, men här kommer vi att ha fler studsmattor och en stor ”vulkan” som man springer upp på och åker rutschkana ner. Väldigt rolig, säger Fadi Malke, som driver Lek & bus ihop med sin bror och en person till. 

Här på övervåningen, i samma byggnad som nya Eko (fd Brisak), ska Lek & Bus öppna i månadsskiftet mars-april.

Här på övervåningen, i samma byggnad som nya Eko (fd Brisak), ska Lek & Bus öppna i månadsskiftet mars-april.

Eva Tonström

Poppis bland Värmdöfamiljer

Fadi Malke och hans kompanjoner öppnade leklandet i Nacka för tolv år sedan och under den tiden har hyrorna höjts så mycket att det till slut blev för dyrt. Så när kontraketet löpte ut valde de att flytta.

– Vi har hört så mycket bra om Värmdö, att det är en växande kommun med många barnfamiljer så det passar oss jättebra, säger han. 

Precis som i Nacka blir det kafé, bollhav, fyra kalasrum, ytor för fotboll och basket, rutschkanor med mera.

– Hälften av våra besökare i Nacka kom från Värmdö så många blir nog glada att vi flyttar hit. Vi får många positiva reaktioner. Och många av våra Nackakunder kommer besöka oss även här har de sagt, säger han.

Mikheil Reda och Fadi Malke, som driver Lek & Bus ihop med en person till, i deras nya lokaler i Mölnvik.

Mikheil Reda och Fadi Malke, som driver Lek & Bus ihop med en person till, i deras nya lokaler i Mölnvik.

Eva Tonström

Enda i Nacka-Värmdö

Lek & bus är det enda leklandet i Nacka-Värmdö just nu. Närmaste man kan komma är trampolinpalatsen Yoump i Värmdö marknad och Jumpyard i Nacka forum, men de har inte samma koncept, utan enbart studsmattor.

– Förr fanns Andys lekland och Leos lekland, till exempel, men inget av dem finns kvar längre. Det kostar mycket pengar att driva en sådan här verksamhet. Vi har fullt på helger och lov men nästan inga besökare på vardagar. Så det är väldigt ojämnt, säger Fadi Malke.

Planen är att kunna öppna i slutet av mars.