Nya adressen blir Hornsgatan 55 vid Bysistorget, där Bluesbaren tidigare låg.

– Vi älskar Söder och framförallt området kring Mariatorget och Bysis. Vi själva är ofta där för att fika. Så det var naturligt att slå till när Bluesbaren var till salu, säger Ibo Cakir, vd för Lion bar.

Jämfört med deras andra krog vid Hornstull är den här lokalen mindre och lite mer modern.

– Största skillnaden är att vi har en stor uteservering. Menyn är mindre eftersom köket är så litet. Plankstek och pizzor blir hela menyn.

Lion Bar öppnar på Hornsgatan 55.

Lion Bar öppnar på Hornsgatan 55.

Privat

10 000 kronor

Vid tidigare krogöppningar har de bjudit på gratis tatueringar. Den här gången får i stället den som gör den 200:de beställningen ett presentkort på Lion bar på 10 000 kronor. Det gäller endast mat.

– Det är många som har det tufft just nu och att vinna en sån sak vore häftigt för rätt person eller familj. Och vi vill verkligen att gäster ska prova vår fantastiska mat, säger Ibo Cakir.

Tyska ölhallar

Efter flera års frånvaro på Södermalm öppnade Lion bar vid Hornstull 2022. Efter det har krogarna öppnat en efter en – nu har de fem ställen runt om i stan.

– Framåt är planen att öppna en till på Odengatan. Sedan är nog Stockholm fullt.

Däremot filar de på ett nytt koncept – German Beer Hall, alltså krogar i stil av med tyska ölhallar.

– Vi siktar på två etableringar i Stockholm ganska omgående. Vi har en fantastiskt fin lokal på Hantverkargatan på Kungsholmen som i princip är klar.

Nya Lion bar öppnar fredag 17 maj.