2018 tog Samuele ”Mele” Perini och Claes Söderberg över Karla Frukt på Karlavägen och utökade utbudet med en kaffebar.

Men för ett år sedan slog de igen. Planen var att lokalen skulle säljas eftersom det var ekonomiskt tufft efter pandemin.

Men försäljningen blev inte av och ägarna hyrde istället ut lokalen lunder hösten och vintern.

Frun tar över

Nu gör samma ägare ett nytt försök och öppnar Karla Frukt igen. Den här gången är det Meles fru Linda Perini som i första hand ska driva stället.

– Vi beslutade att jag skulle hoppa in. Jag är ju också gammal restaurangråtta, säger hon.

Linda och Mele Perini ska driva Karla Frukt som öppnar igen.

Linda och Mele Perini ska driva Karla Frukt som öppnar igen.

Privat bild

19 augusti slår dörrarna upp igen. Före nypremiären har man renoverat lokalerna och bestämt att ha mindre "skräpgodis" till försäljning. I stället blir det mer kvalitetschoklad och annat finare godis.

– Vi utökar kafédelen med egengjord italiensk glass. Och så satsar vi på stora fina focaccior. Vi får se om det fungerar bättre den här gången, säger Linda.

Vinbar inte möjlig

En tidigare tanke och dröm har varit att ha mat- och vinbar i lokalen. Alkoholtillstånd finns, men föreningens stadgar säger att det inte får vara den typen av verksamhet.

– Vi var jättesugna på att öppna restaurang. Men det gick inte och därför blir det Karla Frukt igen.

Linda har jobbat i restaurangbranschen tidigare, men har arbetat som inredare de senaste 12 åren. Nu blir det Karla Frukt på heltid för henne.

– Det ska bli så kul, jag är jättetaggad! Det är bara att hoppas att alla ska hitta tillbaka till oss. Inte bara som en godisbutik utan även som kafé.

Karla Frukt har varit ett omtyckt inslag på Karlavägen sedan mitten av 1960-talet. Namnet etablerades redan 1928 och skylten, med den lysande, halvt skalade apelsinen som pryder fasaden, är för många Stockholmsbor lika klassisk som Slussens Stomatolskylt.