Han är en rutinerad riksdagspolitiker som suttit i riksdagen sedan 2010, då han hade ett mandat för Stockholms kommun. Mellan 2014 och 2022 representerade han Örebro län. Efter valet i höstas företräder han Västernorrlands län, något lokala S-politiker påpekar när de kritiserar regeringens politik i länet.

Så har du någon förankring där?

– Inte mycket, men mina föräldrar kommer från Västerbotten, så man har väl åkt förbi några gånger på väg dit.

Varför sitter du för Västernorrland när du bor i Vallentuna?

– Det är för att vi hade gemensam valsedel för hela landet på de första 60 namnen. Vi gjorde så att de som kommer från en viss valkrets fick flyttas upp och många kom på rätt plats.

I Västernorrland fick SD två mandat. Därifrån har partiet två personer i riksdagen, Sven-Olof Sällström och Ulf Lindholm. Lindblom sitter på ett mandat för Västernorrland men Sällström representerar formellt Östergötland

Hur stor roll spelar det för dig?

– Man blir ju inbjuden till en del besök och det blir svårt för mig att närvara då. Att åka upp dit blir ofta lite besvärligt. Men jag vet att Ulf Lindholm kommer då. Och så kommer det intressegrupper från därifrån till riksdagen. Till exempel har jag anmält mig till att träffa Jägareförbundet Mitt Norrland i nästa vecka.

Har Vallentunaborna någon glädje av att du sitter i RD?

– Jag är ersättare i Vallentunas kommunfullmäktige. Och Fredrik Lindahl från Vallentuna representerar Stockholms län i riksdagen. Så Vallentuna är tungt representerat.

Ser du något problem med att inte sitta på rätt mandat ?

– Nej, det kan jag inte påstå. De som röstat kan se att jag bor i Stockholms län. Vi har två valbara i Västernorrland och båda kom in. Så väljarna har fått det de trodde att de röstade på.