Isabella Lundgren.

Isabella Lundgren.

press

Isabella Lundgren, Cirkus, 20/10

– Det är en slags rit för mig. En passage i livscykeln som påminner om värdet i den musikform som jazzen är. Ett värde som sträcker sig långt bortom scenens gränser. Frihet, nyfikenhet, livsmod, glädje, allvar, kontemplation, men framförallt, att få samlas kring något som är mycket större än det våra världsliga kroppar definieras av. Jag tror vår tid behöver det mer än någonsin.

Martin Hederos, Tonbruket.

Martin Hederos, Tonbruket.

Press

Martin Hederos (Tonbruket), Folkoperan 16/10

– Den har en liten extra lyster i almanackan. Har några år fått göra spelningar med ett par olika projekt under dessa dagar och när jag då rör mig mellan olika spelställen och sammanhang får jag en lite hisnande känsla av mängden fantastiska musiker vi har i Stockholm och Sverige och hur olika vi är men att vi kan samlas under jazzfestivalparaplyet några dagar om året.

Hayati Kafé.

Hayati Kafé.

Martin Adolfsson

Hayati Kafé, Hörsalen Kulturhuset 14/10

– Årets jazzhöjdpunkt för mig. Det är för att så många jazzälskare får tillfälle att se och lyssna på nya och gamla jazzpersonligheter. Hela stan svänger av musikalisk lekfullhet och improvisationslust. I år blir det dessutom ett unikt tillfälle att fira min och Ronnie Gardiners 59 år långa vänskap.

Rigmor Gustafsson.

Rigmor Gustafsson.

Rigmor Gustafsson, Eric Ericsonhallen, 14/10

– Den innehåller alltid en massa fantastiska konserter, och det är alltid lika roligt att få se fram emot festivalen! En höjdpunkt på året!

Goran Kajfes.

Goran Kajfes.

Mikael Cremle

Goran Kajfes (Oddjob och Oddjob Jazzoo barnkonsert) Hörsalen, Kulturhuset 15/10

– Stockholm Jazz Festival har jag växt upp med (på den tiden på Skeppsholmen) så en festival jag håller väldigt högt, med många mäktiga minnen, och som jag tycker mycket om både som lyssnare och musiker. Det är också sjysst att den sprider ut sig över hela stan på ett härligt spretigt sätt vilket passar musikformen bra.