Flickan fick flertalet bettskador av den lösspringande hunden, innan flickans pappa lyckades avbryta attacken.

Hundägaren och hunden försvann från platsen. Både flickan och pappan fördes med skador till sjukhus i ambulans.

Flera vittnen har förhörts av polisen, men bevisläget har varit svårt och tipsen lite för få, berättar förundersökningsledare Lena Jacobsson.

https://www.mitti.se/nyheter/starka-reaktioner-efter-att-barn-attackerades-av-hund/repuek!Qb8G5t2Or5vXFft98ag0g/

– Jag var inte optimistisk innan, och de tipsen som kommit har inte gett någonting. Det är svårt att knyta personen till hunden och platsen, säger hon på fredagen.

Den okände hundägaren har varit misstänkt för vållande till kroppsskada.

Tredje händelsen på kort tid

– Kommer det in något intressant så öppnar vi utredningen igen.

Hundattacken den 4 maj var den tredje allvarliga på kort tid i Stockholmsregionen. Lena Jacobsson sade efter händelsen att just grövre hundattacker ökat i länet. Något som går tillbaka ett år i tiden, enligt henne.

"Hundägarna för slappa"

Vid Grimstafältets hundrastområde är det tillåtet att släppa hunden, så länge man har kontroll på den. Något allt färre ägare har, enligt Svenska kennelklubben.

– Vi tar inte samma ansvar för våra hundar som förut, det känns som att vi blivit för slappa och saknar kunskap om hur hundarna reagerar. Man kan absolut inte släppa hunden om man inte har kontroll på den, men det är svårt att säga varför hundarna gått till angrepp här, säger kennelklubbens presstalesperson Hans Rosenberg till Mitt i.

Oklart skadeläge

Hur bestående skador flickan och pappan fick är fortfarande oklart, enligt polisen. Flickans pappa har hittills avböjt att kommentera händelsen.

Polisen önskar alltjämt få in tips på telefon 114 14 kring händelsen.