Alla göteborgare behöver hushålla extra med vattnet under helgen, 27-28 maj 2023. Anledningen är ett stort arbete på vattenledningsnätet.

Vattenmagasinen kommer att fyllas innan. Men kommunen vädjar ändå att hålla nere vattenförbrukningen genom att inte fylla poolen eller tvätta bilen. Göteborgarna uppmanas även att gärna att glömma bort disken och tvätten i helgen.

– Vi fyller magasinen maximalt, men om göteborgarna använder mycket dricksvatten den helgen kan det bli brist. Därför uppmanar vi alla att vara sparsamma med vattnet. Uppmaningen gäller hela Göteborg och också våra grannkommuner Partille, Mölndal, Ale och Öckerö, säger Roger Andersson, enhetschef vatten drift, Kretslopp och vatten, i pressmeddelande.

Tips: Fyll vattenkaraffen på fredag

Om alla göteborgare hjälper till genom att minska sin egen vattenförbrukning, får Kretslopp och vatten bättre marginaler när de genomför inkopplingsarbetet.

Tipset är att vattna gräsmattan eller spola upp några karaffer med extra vatten och ställa i kylskåpet innan klockan 23 på fredag, 26 maj.

I samma veva kommer en ursäkt för sms och samtal på olämpliga tider:

"Vi ber om ursäkt till de göteborgare som fick sms eller blev uppringa nattetid med information om att spara på vattnet. Det var ett tekniskt fel och informationen skulle egentligen ha gått ut klockan fyra på eftermiddagen."