Den första anmälan gjordes klockan 12.24. Personal på en skola i Alvik ringde polisen med anledning av att en man enligt personalen hade visat könet för elever på skolan.

Enligt polisanmälan handlar det om fem elever som ska ha utsatts för mannen.

Händelsen rubriceras som sexuellt ofredande.

Polisen skriver på sin hemsida att skolans personal sökte efter mannen utan att hitta honom.

Senare under onsdagen, klockan 14.46, fick polisen uppgifter om att en man misstänktes för att ha blottat sig för barn i Duvbo i Sundbyberg.

Hittade ingen misstänkt

Polisen skickade flera patruller till båda adresserna.

– Vi hittade inte personen, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson på polisen i Stockholm.

– Vi har tagit det på allvar och skickat flera resurser men inte kunnat lokalisera någon man.

I anmälan som rör den misstänkta blottningen i Alvik fick polisen uppgift om att mannen färdades på moped eller motorcykel.

I den andra anmälan, i Duvbo, ska ett eller möjligen flera barn ha blivit utsatta för den misstänkte blottaren.

– Vi vet inte om det finns samband mellan ärendena, säger Helena Boström Thomas. Men det är klart, när platserna ligger så nära varandra tittar vi på om det finns ett samband.

Sent på onsdagseftermiddagen hade polisen sedan länge lämnat adresserna.

– Vid det här laget har vi avvecklat. Vi har sökt av området, och vi är inte kvar på platsen, vi vidtar inga fler yttre åtgärder men vi har de här uppgifterna. Sådan här uppgifter arbetar polisen vidare med lokalt, säger Boström Thomas vid 17-tiden.

Uppdatering onsdag 7 juni 2023:

Polisen har sammanlagt tre anmälningar som är rubricerade sexuellt ofredande mot barn.

När den misstänkta blottningen skedde i Bromma sökte polis med patruller, hund, helikopter.

Det finns ingen frihetsberövad eller misstänkt.

Utreder samband

Eftersom de misstänkta brotten i Bromma och Duvbo skedde med liknande modus, nära i tid och rum så finns det anledning att utreda om det är samma gärningsman vid de båda tillfällena, skriver Brommas kommunpolis Tomas Gramén i ett mejl till Mitt i:

"Om någon misstänkt hittas så utgår jag från att man kommer utreda om det kan vara samma som begått båda gärningarna, men i nuläget finns som sagt ingen misstänkt."

– Rent generellt, har man sett någonting som kan hjälpa oss så ska man höra av sig, antingen på polisen.se eller 11414, säger Gramén.

Polisen i Sundbyberg har fått in två anmälningar om blottare under den aktuella onsdagen, med liknande signalement på gärningspersonen. Det misstänkta brottet ska ha skett inne i ett bostadsområde, säger kommunpolis Caroline Westlund.

– Vi letar inte aktivt, det har lyfts till personal som jobbar ute, säger hon.