Han utser sig själv till storbonde, väljer immunitet framför något att äta till gruppen och bildar en pakt – allt under premiäravsnittet av långköraren Farmen som nu sänds på TV4.

– Jag ville köra i gång direkt och inte hålla på och vänta att spela spelet. Jag älskar ju sådant där, säger Fredrik Trygg Kummetz.

Med ett stort självförtroende sökte han programmet där deltagarna lever enkelt utan el, mobiler och rinnande vatten på en gård i Småland. En halv miljon kronor i prispott hägrar.

– Jag vet att jag har ett sätt som folk kan minnas. Jag sökte och tänkte att jag har jävligt god chans att komma med.

Socialt spel i fokus

Han flyttade in på gården med inställningen att hans styrka och hans sociala förmåga är hans väg framåt.

Farmen spelades in i somras på en gård i Smålands skogar.

Farmen spelades in i somras på en gård i Smålands skogar.

Jakob Dahlström/TV4

– Jag visste att många kommer att kunna mycket mer än mig kunskapsmässigt. Jag visste att jag måste ta fram min sociala förmåga och försöka köra det taktiska spelet så bra som möjligt. Jag tror på mig själv och kan sälja in mig själv på ett bra sätt.

Under premiäravsnittet säger att han kommer att ”köra över allt och alla om det behövs, men jag kommer att vara en trevlig person också”.

Hur stor del i Farmen handlar om socialt spel?

– 80 procent ungefär. Utöver det är kunskap och att man ska vara redo för en fysisk tävling.

Det var tuffare än vad han trodde att flytta in på gården och det var svårast att vara utan vanlig mat, flickvännen och Bajen. Han brukar gå på varje match.

– På gården får du inte veta vad klockan är, allt ska göras från grunden, du får inte reda på några nyheter, du har ingen kontakt med någon där hemma, ingen mobil, inget rinnande vatten. Du har absolut ingenting av det du är van med annars och det är jävligt utmanande. Man inser hur lyckligt lottad man är i livet, säger han.

Under premiäravsnittet äter de grisfötter. ”Smaken av brosk, skinn, hårstrån och fett och inga kryddor var en vidrig start”, säger Fredrik.

Under premiäravsnittet äter de grisfötter. ”Smaken av brosk, skinn, hårstrån och fett och inga kryddor var en vidrig start”, säger Fredrik.

TV4

Efter några dagar utan mobil vände den biten.

– Man släppte allt och kunde fokusera på att vara där och snacka skit med folk och sitta och berätta och diskutera med varandra.

En av livets höjdpunkter

Han tvekar inte att rekommendera andra att söka programmet.

– Men då ska man vara jävligt redo och beredd på att det är något som är mycket konstigare, sjukare och tuffare än vad man kanske tror.

Han ser inspelningen som en av höjdpunkerna i livet.

– Det är bland det absolut bästa jag har gjort i livet, lätt. Jag har lärt mig mycket och fått vänner för livet.

Grisfötter på menyn.

Grisfötter på menyn.

TV4

Att nu se sig själv i tv-­rutan är inga konstigheter.

– Jag har alltid velat gjort något sådant här och känner mig inte nervös. Jag gillar att synas och höras. Jag tycker att det är kul att folk pratar om mig oavsett om de gillar mig eller inte. Det är bara kul att ha gjort ett intryck.