Tynnereds Maja Kin syns nu i en andra säsong av den populära familjeserien Ture Sventon. Den första säsongen fick ett varmt mottagande och följs nu upp av vad Maja beskriver som ett “maxat äventyr”.

Likt förra säsongen spelar hon karaktären Joanna Silver, och får axla rollen som superskurk. Även denna gång sida vid sida med Johan Glans, som spelar hennes ondskefulle bror Ville Vessla.  

– Det är lite av en barndomsdröm att få spela ett ont geni, det är intressant med komplexa karaktärer, menar Maja.

– Och så är det ju lite ballt också, säger hon med glimten i ögat.  

Stjärnspäckat. Det är ett gediget gäng som fyller rollistan.

Stjärnspäckat. Det är ett gediget gäng som fyller rollistan.

Gabriel Liljevall/TV4

Det är en imponerande rollista som sammanställts för att iscensätta Åke Holmbergs böcker om den semmelälskande detektiven – till och med Maja fick medge att de första dagarna var nervösa.

– Jag var extremt starstruck under första säsongen, alla medverkande är så duktiga på humor så det var verkligen en ynnest att få jobba med dem. Exempelvis har det varit en riktig lyx att få jobba med Johan Glans, som måste vara en av Sveriges trevligaste skådespelare, och enligt mig en av våra absolut främsta komiker. 

– Som med all typ av träning är det när man möter tuffare motstånd som man utvecklas som mest, säger Maja.  

I paradiset på Teneriffa

Inspelningen av den andra säsongen ägde rum redan under våren 2021 på Teneriffa. Under solens gassande hetta - och några kvardröjande pandemirestriktioner – lyckades de få ihop ännu en säsong nervkittlande underhållning för hela familjen.

– Den här inspelningen har vi verkligen gjort allt “på riktigt”. När vi är i öknen eller i djungeln så har vi faktiskt varit i öknen eller djungeln och spelat in – i stället för att använda greenscreen. Jag tror att det tillför en väldigt häftig aspekt, det känns nästan lite som Indiana Jones!

Inspelningen ägde rum i paradiset på Teneriffa.

Inspelningen ägde rum i paradiset på Teneriffa.

Privat

 

I värmen var hennes karaktärs uppdaterade garderob dock inte helt perfekt. Med en tjock peruk och heltäckande latexdräkt var det minst sagt svettigt under inspelningen.  

– Men jag såg ju i alla fall cool ut, konstaterar hon – och det är väl viktigast när man spelar en superskurk!