När polisen anländer till Tullinge kan de konstatera att flera skarpa skott har avlossats inne i villan.

Inne i huset fanns sex personer, varav tre barn.

Två vuxna kvinnor skadades i skottlossningen och strax efter 08.00 på fredagsmorgonen meddelade polisen att de har avlidit.

– Barnen är inte fysiskt skadade, säger Daniel Wikdahl vid polisens ledningscentral.

Kort efter händelsen kunde två personer gripas. De anhölls på sannolika skäl misstänkta för mord. Senare under eftermiddagen släpptes en av personerna av åklagaren. Misstanken kvarstår men har försvagats. Senast klockan 12 på måndag ska åklagaren har bestämt om de två personerna ska begäras häktade eller inte.

Är polisen kvar på platsen?

– Vi är kvar på platsen och det kommer vi behöva vara en stund till. Den tekniska undersökningen kommer ta tid, det är mycket arbete som kommer behöva göras på platsen.

Musikartist

På adressen bor också en känd musikartist i 40-årsåldern. Han har under många år arbetat för att unga inte ska dras in i gängkriminalitet.

Enligt uppgifter ska musikartisten inte ha varit i villan vid skjutningen. Han är anhörig till en person som kopplas till våldsspiralen. Däremot är varken han eller någon av de dödade kvinnorna kända av polisen sedan tidigare.

Stöd i Trädgårdsstadsskolan

Vid lunchtid under fredagen kommer Trädgårdsstadsskolan öppna upp för att samla kompetens från socialtjänsten, Svenska kyrkan och kuratorer. Hit kan man komma om man vill ha stöd.

– Det är för att hjälpa till att mildra den oro som kan finnas hos barn och vuxna som bor i området, förklarar Lennart Agén, pressansvarig på Botkyrka kommun.

Även polisen kommer vara på plats.

Dådet fördöms också av Botkyrkas högsta politiker.

– Det är en sorgens dag i Botkyrka, allas våra tankar går i första hand till den drabbade familjen och dess nära o kära. Våldet och skjutningarna har nått en nivå som är svår att förstå och vi kan inte acceptera detta. Varje medborgare, varje institution och varje del av vårt samhälle måste stå enade i kampen mot de kriminella nätverken, säger Emanuel Ksiazkiewicz (S), kommunstyrelsens ordförande.